Muscat onlangs uitgeroepen tot stad met de gelukkigste inwoners

Muscat, de hoofdstad van Oman, is onlangs uitgeroepen tot de stad met de gelukkigste inwoners van het Midden Oosten en Noord-Afrika. Het sultanaat veroverde in april nog de 4e plek in de top 10 van de meest veilige reisbestemmingen.

gelukkigste-inwoners-in-muscat

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door bayt.com, een online recruitment organisatie in het Midden Oosten en Noord-Afrika, en YouGov, een online market onderzoeksbedrijf, waarbij naar verschillende factoren zoals veiligheid, economie en geluk werd gekeken. Ook scoort Oman goed op het gebied van veiligheid, kunst, cultuur, recreatie, levenstandaard en milieu. Zo wordt Muscat ook beschouwd als de beste stad waar mannen en vrouwen gelijke rechten hebben en waar men toegang heeft tot authentieke dorpjes, erfgoederen en de schoonste wegen. Deelnemers van het onderzoek kwamen onder andere uit Cairo, Dubai, Abu Dhabi, Marrakesh en Doha.

 

 

Oman op nummer 4 van meest veilige reisbestemmingen

Het Sultanaat Oman staat, in de door World Economic Forum samengestelde top 10, op de 4e plek van de meest veilige bestemmingen om op reis te gaan. Hiermee scoort Oman beter dan Nederland, dat op nummer 19 staat. Het verslag, waarin 136 landen zijn opgenomen, laat zien in hoeverre een bestemming toeristen en bedrijven blootstelt aan veiligheidsrisico’s.

 

 

Het aantal reizigers is in 2017 in het eerste kwartaal gestegen met 3.6% wat over het hele jaar een groei van 1.5% betekent. Hierbij staat het sultanaat op de 9e plek in de top 10 van bestemmingen met de meeste potentie om te groeien binnen de toeristische sector samengesteld door de World Travel & Tourism Council (WTTC).

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.