Wintersporten in het mooiste decor van Valle D’Aosta

Het witte winterlandschap van de Alpen heeft iets magisch: de indrukwekkende bergen met besneeuwde bomen en bevroren watervalletjes in combinatie met de frisse berglucht, heerlijke wintersportgerechten en gezellige dorpjes laten wintersporters zich even helemaal vrij voelen.

Misschien wel het allermooiste wintersport decor vind je in de Italiaanse regio Valle d’Aosta, waar 3 Alpenreuzen de horizon vormen. Bind je lange latten onder en geniet van het uitzicht op de Mont Blanc, Monte Cervino en Monte Rosa.

Mont Blanc

Met 4.811 meter is de Mont Blanc, ofwel de Monte Bianco, de hoogste top van de Alpen. Deze enorme reus ligt in het Mont Blancmassief, dat zich over Frankrijk, Zwitserland en Italië uitspreidt. Aan de Italiaanse zijde in het Aostadal ligt Courmayeur, een wintersport dorp met veel charme. Vanuit Courtmayeur is de Skyway Monte Bianco, ook wel 1 van de mooiste skiliften ter wereld genoemd, gemakkelijk te bereiken. De skilift gaat van Courmayeur naar Punta Helbronner op 3.462 meter aan de Italiaanse zijde van de Mont Blanc.

 

 

Monte Cervino

De Monte Cervino is misschien wel hét icoon van de Alpen. Zegt het je niks? Hij is ook wel bekend als de Matterhorn! De top van deze 4.478 meter hoge kegelvormige berg werd pas voor het eerst in 1865 beklommen.

 

 

Valtournenche en Breuil-Cervinia, gelegen in de omliggende bergdalen, zijn uitstekende wintersportgebieden. Breuil-Cervinia staat bekend om zijn lange, veilige, brede pistes die maar liefst tot 3800 meter gaan. Op zoek naar meer uitdaging? Neem dan één van de aansluitende liften via het Zwitserse Zermatt. Het is een pittige tocht, dus bereid je goed voor.

Monte Rosa

De Monte Rosa is 4.063 meter hoog en het massief vormt een prachtig groot skigebied. Het gebied, met maar liefst 200 kilometer aan skipistes en met Gressoney La Trinité als belangrijkste centrum, strekt zich uit over 3 dalen die dankzij een ingenieus netwerk van skiliften met elkaar verbonden zijn. Door de vele mogelijkheden op verschillende niveaus kan iedereen zich aan een drie-valleien-tocht wagen. Voor echte pro’s is er de Balmapiste, een 7 kilometer lange uitdaging. De Vallei van Gressoney is Aosta met een Zwitsers tintje. Je vindt er namelijk de bouwstijl zoals in Wallis, aan de Zwitserse kant van de Monte Rosa. De karakteristieke, traditionele huizen zijn soms wel 500 jaar oud!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.