Durf jij een bezoekje te brengen aan deze monsters tijdens Halloween?

Het is bijna Halloween, het ideale moment om na te denken over een vakantie met iets meer spanning en huivering dan normaal. Daarom nodigt Booking.com je graag uit om eens lekker te griezelen en oog in oog te komen met monsters uit alle hoeken van de planeet.

chilston-park-hotel

Van de verschrikkelijke sneeuwman in Nepal tot zombies in Haïti, Booking.com heeft meer dan 1,4 miljoen accommodaties doorgespit om de beste plekken voor een verblijf in Halloween-sfeer te ontdekken. Spooktaculair!

Spoken Pluckley, Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk heeft de meeste spoken per vierkante kilometer op aarde en mag zich daarom het griezeligste land ter wereld noemen. Volgens de editie van 1989 van het Guinness Book of Records is Pluckley in het graafschap Kent de meest vervloekte plaats in Engeland, met maar liefst 12 verschijningen die hier rondspoken. Maak kennis met de Screaming Man, die bij een val om het leven kwam, de Schoolmaster die zich hier verhing en de Highwayman die met een zwaard aan een boom geprikt werd bij Fright Corner. Wie van griezelen houdt, moet hier beslist een kopje thee gaan drinken.

 

 

Accommodatietip: Chilston Park Hotel, Lenham

Dit hotel is gevestigd in een monumentaal pand, ooit bewoond door politici en Lords. Het ligt te midden van 9 hectare aan typisch Britse parken. Elke unieke, extravagante kamer heeft een selectie aan toiletartikelen en een eigen badkamer met ligbad en douche.

 

 

Sommige kamers zijn zelfs voorzien van een hemelbed en Lenham ligt slechts op 10 minuten rijden van Pluckley, maar met een beetje geluk hoef je het hotel niet uit om een spook te zien. Hier dwaalt namelijk de ziel van een 18e-eeuwse dienstbode rond.

Aliens Area 51, Verenigde Staten

Overal ter wereld zijn weleens aliens gespot, maar voor het echte bewijs moet je naar Area 51. Deze top-secret militaire basis in de Nevadawoestijn is, naar men zegt, de locatie waar de Amerikaanse autoriteiten bewijs voor buitenaards leven op een geheime plek bewaren, zoals ruimtevaartuigen van andere planeten en zelfs lichamelijke resten. Niemand heeft toegang tot Area 51, maar bezoekers hebben er wel vreemde lichten en UFO’s in de buurt gezien. Misschien hoog tijd om zelf eens te gaan kijken?

Accommodatietip: A Cowboy’s Dream, Alamo

Midden in een landschap van groene heuvels vind je deze oase van rust. De kamers van dit indrukwekkende landhuis zijn voorzien van prachtige hardhouten vloeren en het personeel zorgt ervoor dat je niets te kort komt. A Cowboy’s Dream ligt op 15 minuten rijden van het Alien Research Centre en de Extra-terrestrial Highway.

Mummies, Vallei der Koningen, Egypte

Als je meer over mummies wilt weten, dan is de Vallei der Koningen de uitgelezen plek. In deze Egyptische dodenstad zijn meer dan 60 tombes gevonden, waaronder die van Toetanchamon. Pas dus op voor de vloek der farao’s! Kort na het openen van de grafkelder van Toetanchamon stierven een aantal leden van de archeologische expeditie een vroegtijdige en mysterieuze dood. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben..

Accommodatietip: Hilton Luxor Resort & Spa, Luxor

Het Hilton Luxor Resort & Spa is genesteld aan de oevers van de Nijl en biedt stijlvolle kamers met een onbelemmerd uitzicht op de waterkant. Ook vind je hier luxueuze spafaciliteiten en prachtige infinity zwembaden. De Vallei der Koningen ligt precies aan de overkant van de Nijl, maar per auto is het toch nog 38 kilometer rijden. De tempels van Karnak en het Mummiemuseum liggen veel dichterbij en aan dezelfde kant als het resort.

Vampieren Čachtice, Slowakije

De meeste ‘vampierenjagers’ onder de toeristen reizen naar Roemenië, specifieker naar de regio Transsylvanië. Maar waarom zou je niet eens Slowakije proberen? In Čachtice vind je de ruïnes van het gelijknamige kasteel, dat ooit het huis – en later de gevangenis – was van Elisabeth Báthory. Zij heeft een duit in het zakje gedaan bij het ontstaan van de vampierenmythe door honderden meisjes te martelen en vermoorden. Sommige zaten onder de beetsporen…

Accommodatietip: Palatín, Čachtice

Het Palatin ligt in het centrum van Čachtice in de omgeving die erg populair voor wandelen en fietsen. Het kasteel van Čachtice, dat ook gebruikt werd als locatie van het kasteel van Graaf Orlok in de film Nosferatu, vind je op 1,5 kilometer van de accommodatie.

Weerwolven Lozère, Frankrijk

Overal ter wereld zijn wel weerwolven gespot, maar deze harige griezels schijnen de voorkeur te geven aan Frankrijk. Een van de bekendste gevallen is het Beest van Gévaudan (het hedendaagse Lozère), die in de 18e eeuw tientallen mensen te grazen nam, veelal door bij de slachtoffers de keel los te scheuren. Op een zeker moment raakte zelfs de koning bij de zaak betrokken. De aanvallen stopten toen een jager een ongeïdentificeerd wezen doodde met een schot met een zilveren kogel.

Accommodatietip: La ferme de Félix, La Chaze-de-Peyre

La ferme de Félix biedt accommodatie in La Chaze-de-Peyre, Lozère. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en extra’s als gratis toiletartikelen en een haardroger. Het leukste is dat La ferme de Félix een huisdiervriendelijke accommodatie is, dus als je toevallig met een weerwolf op pad bent…

Zombies L’Estère, Haiti

Volgens de antropologen Zora Neale Hurston en Wade Davis bestaan zombies echt en leven ze in Haïti. In tegenstelling tot wat de volksmond wil, doen ze zich echter niet te goed aan menselijke hersens. Opvallend genoeg zijn zombies zelf slachtoffers, tot slaaf gemaakt door een ‘Bokor’ – een voodoo-tovenaar – die daarvoor hallucinogene drugs gebruikt. Wade Davis sprak zelf met verschillende zombies, waaronder Clairvius Narcisse uit L’Estère, die in 1962 kwam te overlijden maar 18 jaar later naar zijn dorp terugkeerde.

Accommodatietip: Royal Decameron Indigo – All Inclusive, Montrouis

Royal Decameron Indigo Beach Resort & Spa is een strandresort, gelegen in Montrouls. Het biedt een buitenzwembad en een eigen restaurant. Hier kun je je op alle mogelijke manieren vermaken, zo is er de mogelijkheid om te tafeltennissen of te kanoën. De accommodatie ligt op ongeveer een uur rijden van L’Estère, en op 75 minuten van het Hôpital Albert Schweitzer in Desjardines, waar Narcisse ‘stierf’.

Verschrikkelijke sneeuwman, Mount Everest, Nepal

De verschrikkelijke sneeuwman, misschien wel beter bekend als yeti, is een aapachtig wezen dat in de Himalaya zou leven. De afgelopen 200 jaar zijn er verschillende keren waarnemingen gedaan, zowel van het wezen als van voetafdrukken. De meeste ooggetuigenverslagen komen uit Nepal, en dan vooral van de Mount Everest, waar in 1951 een enorme voetafdruk op de foto is vastgelegd. Ga hier dus zelf op zoek naar de verschrikkelijke sneeuwman; als je hem niet tegenkomt dan kun je altijd nog genieten van het majestueuze landschap.

panoramalodge-andrestaurant

Accommodatietip: Panorama Lodge and Restaurant, Namche Bazar

Hoog en droog op de Namche Bazar Hill vind je de Panorama Lodge and Restaurant. Het biedt kamers met een waanzinnig uitzicht op de bergen, er ligt in alle kamers een elektrische deken om je te behoeden voor de vrieskou en er is gratis wifi. Bovendien ligt de Panorama Lodge and Restaurant aan de route die klimmers naar de Mount Everest nemen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.