Geniet van warme voeten in de winter met Glerups huisschoenen

Glerups introduceert huisschoenen van wolvilt met een zool van natuurrubber. Ideaal om te gebruiken op een vochtige ondergrond. Bijvoorbeeld om even naar buiten te lopen als het heeft geregend. De huisschoenen zijn warm, licht en erg comfortabel. Bovendien zijn ze zijdezacht dankzij het bijzondere vilt dat is gemaakt van 100% wol van geselecteerde schapen uit Nieuw-Zeeland.

huisschoenen

Droog en warm

De huisschoen draag je het liefst met blote voeten. Het vilt ademt en kan tot 35% vocht opnemen zodat de sloffen altijd droog en warm aanvoelen. De dubbele laag vilt in het voetbed geeft een aangename veerkracht. Meer informatie over Glerups uit Denemarken vind je op de site.

 

 

Informatie

Glerups sloffen met rubber zool zijn in Nederland en België verkrijgbaar in diverse kleuren. Winkeladviesprijs € 79,95.

 

 

In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Een zware klus en Nanny was al snel de hele dag handmatig aan het vilten. Haar man Ove Glerup ontwikkelde daarom een machine om het werk te verlichten. Uiteindelijk werd een procedé ontwikkeld dat de kwaliteit van de Glerups producten verbeterde en de productieaantallen vergrootte. Inmiddels wordt Glerups wereldwijd verkocht en is de dagelijkse leiding in handen van zoon Jesper. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met hun schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.