Grote kans op eerste marathon op natuurijs morgenavond in Haaksbergen of Arnhem

De kans is groot dat morgenavond in Haaksbergen of in Arnhem de eerste marathon op natuurijs verreden zal worden. De KNSB zal morgenochtend om 8 uur het ijs gaan keuren in Haaksbergen. Ook Arnhem is nog in de race.

KNSB

KNSB

Vier ijsverenigingen

Van de vier ijsverenigingen die de strijd met elkaar aan zijn gegaan wie de eerste marathon op natuurijs mag organiseren, zijn er nog twee in de race. Dit zijn schaats- en skeelerclub IJSCH uit Haaksbergen en de twee gezamenlijke verenigingen STG RijnIJssel en Thialf uit Arnhem.

 

 

IJsvereniging De Hondsrug in Noordlaren en Schaatsvereniging Veenoord / Nieuw- Amsterdam uit Veenoord hebben momenteel onvoldoende ijsdikte.

 

 

Competitieleider Marathon KNSB Willem Hut: “Morgenochtend om 8 uur zullen we het ijs in Haaksbergen gaan keuren. Waarbij we gaan kijken of het ze gelukt is de vereiste 3 cm te behalen. Ook van belang is dat de ijskwaliteit voldoende is en alle organisatorische zaken in orde zijn om een veilige wedstrijd uit te kunnen schrijven. Daarnaast wachten we in spanning af wat er vannacht in Arnhem gaat gebeuren. Of het de gezamenlijke verenigingen STG RijnIJssel en Thialf ook gaat lukken om tot 3 cm ijs te komen. Op dit moment lopen ze achter op Haaksbergen, maar door de andere methode die ze toepassen om het ijs op de vereiste dikte te krijgen, hebben ze nog een goede kans om in te lopen.”

“Van de schaatsbond moet het ijs minimaal 3 centimeter dik zijn. De weersverwachting komende nacht met matige vorst is gunstig.”

Afgelopen winter won schaats- en skeelerclub IJSCH uit Haaksbergen de strijd om de eerste marathon op natuurijs te mogen organiseren. Toen werd de wedstrijd op 19 januari verreden en gewonnen door Gary Hekman bij de heren en Irene Schouten bij de dames.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.