Nederlander gehecht aan auto: 2 op de 10 kan geen dag zonder

De Nederlandse automobilist is gehecht aan zijn auto, 20% kan geen dag zonder auto, nog eens 43% houdt het hooguit één of een paar dagen zonder auto vol. Dat blijkt uit het Grote Auto&Verkeer onderzoek van Allsecur en Team Vier.

Buick-Regal-lejebil-autoverhuur

Vrijheid

Bijna alle automobilisten (95%) geven aan dat de auto belangrijk of zelfs heel belangrijk is voor henzelf en/of het gezin. Zonder auto mist men de mobiliteit en de vrijheid om te gaan en staan waar men wil (65% noemt dit als belangrijkste reden), vervolgens worden gemak (23%) en de tijdsbesparing genoemd (6%).

 

 

Belangrijke rol

Dat de auto een steeds belangrijkere rol speelt, blijkt ook uit recente cijfers van het CBS. Volgens onderzoek reden Nederlandse personenwagens vorig jaar in totaal 118,5 miljard kilometer, gemiddeld dus zo’n 13.200 kilometer per auto. Er werden nog nooit zoveel kilometers gereden.

huurauto-onderzoek-uitslag

Onderhoud

Omdat de Nederlandse automobilist zo gehecht is aan de auto, wordt er ook geïnvesteerd in onderhoud. 84% geeft aan de auto goed te laten onderhouden, met name voor de veiligheid en het behoud van de auto. Van de 14% die aangeeft de auto niet (altijd) goed te laten onderhouden, is het gebrek aan financiële middelen een veel genoemde reden.

 

 

Schades worden daarentegen niet altijd direct aangepakt. Kleine cosmetische schade, zoals een deukje of scheurtje in de ruit, wordt maar door 17% altijd gerepareerd. Grote schades die het weggedrag van de auto beïnvloeden worden over het algemeen wel gerepareerd (88%), echter geeft 12% aan dit niet altijd een reden te vinden voor reparatie. Relatief grote cosmetische schade wordt ook als urgenter gezien en door ruim de helft van de automobilisten (62%) altijd gerepareerd.

Over Allsecur

Allsecur is een dochtermaatschappij van Allianz Group en opgericht in 2008. In een overvolle autoverzekeringsmarkt biedt Allsecur de klant een kwalitatief autoverzekeringsproduct tegen een scherpe premie. Met het gemak om de verzekering zelf (online) te regelen en af te sluiten. Als 100% autoverzekeraar is Allsecur op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in de autoverzekerings- en autobezittersmarkt. Daardoor kan Allsecur als autoverzekeringsspecialist goed inspelen op de veranderende klantbehoeften in autoverzekeringen en automobiliteit. Allsecur maakt de klantbelofte waar: 6 jaar op rij ontvangt Allsecur de Beste Service Award met een klantwaardering van een 8.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.