Heel Nederland viert Museumkidsweek 2017 in de herfstvakantie

Kinderen kunnen in de herfstvakantie heel spannende activiteiten beleven in 200 musea tijdens de Museumkidsweek (14 t/m 29 oktober). Dit weekend kan dat door heel Nederland, omdat dan het hele land herfstvakantie heeft. Alle deelnemende musea zorgen voor speciale activiteiten met een extra spannend tintje. En sluiten daarmee aan op het thema van de Kinderboekenweek: “griezelen”.

Spannende activiteiten

Door het hele land zijn allerlei spannende activiteiten te beleven! Drie voorbeelden: in het Allard Pierson Museum in Amsterdam kunnen kinderen proberen de “escape game” binnen de tijd op te lossen. In Museum Prinsenhof Delft spookt het tijdens de “Night at the Museum” met onder andere een griezelbioscoop, schimmenspellen. En in Het Nederlands Stripmuseum te Groningen kunnen de kids op Griezel Speurtocht! In de bijlage een impressie van de Museumkidsweek.

 

 

Selfie maken

Tijdens de Museumkidsweek kunnen kinderen bij de deelnemende musea ook op zoek naar een bloedstollende plek om met het speciale Tikkit-fotokader een selfie te maken. Kinderen die zo’n foto uploaden en maken kans op een van de vier hoofdprijzen.

 

 

De hoofdprijs is een vip-weekend voor de winnaar en zijn/haar familie met een spannende avondontvangst in een Kidsproofmuseum. De afgelopen week was de Museumkidsweek al begonnen in Zuid- en Midden-Nederland. Komende week start de herfstvakantie (en dus Museumkidsweek) in Noord-Nederland. In totaal duurt de Museumkidsweek van 14 tot en met 29 oktober.

De Museumkidsweek 2017:

 • Tijdens de gehele herfstvakantie (van 14 t/m 29 oktober)
 • Door heel Nederland
 • Spannende activiteiten met speciale kidswedstrijd
 •  

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Comments are closed.