Bekijk 4x Duitse cultuurlandschappen vanaf het fietszadel

Volg al fietsend de koers van beroemde rivieren in Duitsland en vergaap je en passant aan een sprankelend en interessant cultuurlandschap. Ga mee op de pedalen langs Romeinse geschiedenis, de sprookjes van Grimm, industrieel erfgoed en middeleeuwse ridderkastelen.

horeca-ambassadeur-fietsen

Mosel-Radweg: Riesling en Romeinen

Op de 270 km lange Mosel-Radweg sta je oog in oog met Romeinse geschiedenis. Ruim 2000 jaar geleden plantten de Romeinen er wijnstokken op de steile hellingen, het begin van een rijke wijntraditie en mooie Rieslings. De route verbindt antiek erfgoed, van Romeinse villa’s, tempelcomplexen tot monumenten zoals het Romeinse wijnschip in Neumagen-Dhron. Trier, voormalige hoofdstad van het Romeinse Rijk, is een van de stadse hoogtepunten.

 

 

RuhrtalRadweg: industrieel erfgoed en natuur

Waar ooit goederentreinen boemelden, loopt nu een 4-sterren kwaliteitsroute die de Ruhr op haar pad volgt. De RuhrtalRadweg zorgt 240 km lang voor fabelhaft fietsplezier door de natuur van het Sauerland en langs indrukwekkende industriecultuur van de metropool Ruhr. Afwisselend over oude jaagpaden en voormalige spoorlijnen omgetoverd tot fietspad, van de bron in Winterberg tot aan Duisburg waar de Ruhr uitmondt in de Rijn.

fietsen-mensen-brug-bloemen-huisje

Weser-Radweg: sprookjes en vakwerksteden

Op de Weser-Radweg trekken 515 km lang prachtige landschappen, vakwerksteden en burchten aan je voorbij. In gezelschap van de rivier de Weser en de sprookjes van Grimm. Plaatsen die de gebroeders inspireerden voor onder meer de Rattenvanger van Hamelen en Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, kruisen je pad.

 

 

Net als de sage van Baron von Münchhausen die zijn dolle avonturen in Bodenwerder beleefde. De route start in vakwerkstad Hannoversch Münden om via overwegend vlak landschap te eindigen in Cuxhaven aan de Noordzee.

Rijnfietsroute: burchten en limes

Zin in een fietstocht door cultuurlandschap waar je u tegen zegt? Pak de tweewieler voor het deel van de Rijnfietsroute (EuroVelo15) langs de Romantische Rijn. Deze trakteert je op een aaneenschakeling van wijnterrassen, middeleeuwse ridderkastelen, baroksloten en indrukwekkende vestingen. Las onderweg pauzes in voor UNESCO-werelderfgoed: dat van het Boven Midden-Rijndal en de unieke limes in Rheinbrohl, beginpunt van de 550 km lange grens van het Romeinse Imperium.

Duitslands mooiste fietsroutes langs rivieren

De Mosel-Radweg, RuhrtalRadweg, Weser-Radweg en Rijnfietsroutezijn vier van de in totaal zeven fietsroutes die samenwerken onder de naam ‘De mooiste fietspaden langs rivieren in Duitsland’. De andere drie zijn de Elberadweg, EmsRadweg en Neckartal-Radweg. Stuk voor stuk aantrekkelijk en uitermate afwisselend. Op www.duitse-fietspaden.nl alle informatie, kaarten en tips.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.