Beleef het beste van het Noorden op Scandinavië-XL

De beurs Scandinavië-XL die in traditiegetrouw in het laatste weekend van oktober plaatsvindt in Hart van Holland in Nijkerk biedt voor elk wat wils. Tijdens deze vijfde editie op zaterdag 28 en zondag 29 oktober zijn de sfeervolle zalen van Hart van Holland tot de nok toe gevuld met Scandinavische producten, van woondecoraties tot Zweeds antiek, van delicatessen tot mode. Onder het motto “beleef het beste van het Noorden” komen alle facetten van de Noordse regio aan bod.

Scandinavische modemerken

Voor mensen die dol zijn op producten van Scandinavische origine is er genoeg te beleven. Er zijn modeshows van Scandinavische modemerken, van trendy regenjassen en laarzen, tot traditionele Noorse truien en stijlvolle mode uit de Baltische staten. Ook is er is volop hip Scandinavisch woondesign. Boekhandel Roodbeen uit Nijkerk heeft een stand vol populaire Scandinavische literatuur en films. Bovendien hebben zij op zaterdagmiddag Yvon Jaspers uitgenodigd om naar de fair te komen. Dit keer niet als presentatrice van Boer Zoekt Vrouw. Yvon Jaspers is namelijk dol op de Scandinavische keuken en heeft een kookboek geschreven. Zaterdagmiddag vanaf 15.30 is zij aanwezig voor een Meet & Greet.

 

 

Op reis naar het hoge noorden

Wie op reis wil naar het hoge noorden kan zich laten voorlichten over wandeltochten, kano- en kajaktochten, winterreizen, cruises, walvissafari’s, snowkite- en noorderlichtreizen. Er zijn doorlopend lezingen over regio’s, tradities, emigratie en natuurfenomenen. De Baltische staten komen ook aan bod met de luchtvaartmaatschappij Air Baltica, die onder alle e-ticket kopers retourtickets naar Riga en Vilnius verloot.

 

 

Culinair is er veel te genieten, van de allerbeste koud gerookte Sognefjord zalm tot een mini-Scandinavische supermarkt met delicatessen. Ook worden er workshops Smörgåstårta maken gegeven. Het oude träslöjd-ambacht is te zien en te leren tijdens het evenement. Träsjöld is de traditie van Noorse plattelanders om schalen en lepels uit hout te snijden.

Veel te doen voor kinderen

Voor kinderen is er veel te doen. Een echte kersttraditie is het versieren van Zweedse koek, pepparkaka. Of knutselen met hout en leren hoe je met een mes een lepel kunt snijden uit een stuk boomstam. Scandinavië-XL vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 oktober in Hart van Holland, Berencamperweg 4 in Nijkerk. Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. De prijs voor een dagkaart voor volwassenen bedraagt € 7,50, t/m 12 jaar gratis. Via de website kunnen vooraf e-tickets worden gekocht en plaatsen gereserveerd voor de lezingen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.