De genomineerden voor de Scandinavië Persprijs zijn bekend

Op woensdag 14 juni worden tijdens het Scandinavisch Midzomerevent de winnaars bekend gemaakt van de Scandinavië Persprijs. Voordat het zover is, heeft een vakkundige jury bestaande uit Theo de Reus, Harri Theirlynck en Ruben Drenth uit 67 inzendingen een lijst van 9 genomineerden samengesteld. Deze inzendingen maken kans om er met De Viking vandoor te gaan.

viking-persprijs

 

 

De genomineerden per land:

Denemarken

 • Limfjordland, inspiratie in overvloed FietsActief
  Tekst: Jessica de Korte
  Foto’s: Fergal Heeney, Jessica de Korte
 • Zen voor het hele gezin
  Volkskrant Magazine Tekst: Evelien van Veen Foto’s: Theo Tienhoven
 • Het levende decor van Borgen Nouveau
  Tekst: Irma Puma Foto’s: Anne Reinke

Noorwegen

 • Het land van Nooit meer slapen: In de voetsporen van W.F. Hermans in arctisch Noorwegen
  National Geographic Traveler
  Tekst: Pancras Dijk Foto’s: Bogdan Croitoru
 • Grote Noorse Verteller de Volkskrant
  Tekst: Mariken Smit
 • Stokvis, skrei & spokende fjorden Nautique
  Tekst: Marco Barneveld Foto’s: René Koster

Zweden

 • Wild weekend in Zweden
  Volkskrant Magazine
  Tekst en foto’s: Hans Pieter van Stein Callenfels
 • Op safari in Zweden National Geographic Traveler Tekst: Pancras Dijk
 • Swedish delight REIZEN Magazine Tekst: Marleen Vos Foto’s: Désiré Westrate

 

 

Jury

Dit jaar kregen juryvoorzitter Theo de Reus, Harri Theirlynck en een van de winnaars van vorig jaar Ruben Drenth de moeilijke taak om drie winnaars, één per land, voor de tweede editie van de Scandinavië Persprijs te kiezen. Op het Scandinavisch Midzomerevent zullen zij samen met de drie Scandinavische tourist boards de prijs overhandigen.

Criteria

De vakjury heeft de inzendingen op een aantal criteria beoordeeld. Naast dat de publicatie in 2016 in Nederlandse media moet zijn verschenen en tot stand zijn gekomen in samenwerking met één van de Scandinavische tourist boards in Nederland, werd er gelet op inhoudelijke aspecten. Zo werd er gekeken naar de originaliteit van het thema, of de publicatie verrassend was in de presentatie en of het (beeld)verhaal inspireerde. Bij elk aspect stond de kwaliteit van inhoud en redactie centraal.

persprijs-viking

De Viking

De Scandinavië Persprijs, ook wel De Viking genoemd, is in het leven geroepen door VisitDenmark, Visit Norway en Visit Sweden als blijk van waardering aan journalisten, bloggers/influencers/online publishers, fotografen en radio- en tv-makers die een mooie publicatie over hun land hebben gemaakt. Op de jaarlijkse relatiebijeenkomst van de drie Scandinavische tourist boards krijgen de makers van de beste publicaties naast de eer en de titel een houtsculptuur van beeldhouwkunstenaar Will Schropp en een voucher ter waarde van 250 Euro van Nordikliving.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.