Bezoek Klok & Peel als ideaal uitje in de herfstvakantie

Terwijl de jonge Lei bezit nam van de kleurige Mondriaan-bellenschommel, voltooiden burgemeester Hubert Vos van de gemeente Asten en directeur Jan van Dijk van Rabobank Peelland Zuid eendrachtig een designpuzzel. Daarmee opende het drietal gezamenlijk de 27e editie van de Pompoendagen in Asten.

Wat ooit begon met het wegen van grote pompoenen op de markt in Asten is in ruim een kwart eeuw uitgegroeid tot hét pompoenevenement in de Benelux. In negen dagen tijd bezoeken duizenden mensen Museum Klok & Peel om daar te genieten van alles wat met pompoenen te maken heeft. Dit jaar krijgen de bezoekers een stevige mop Dutch design toe!

Pompoenkwekers

In de aanloop naar de openingshandeling bedankte het museumbestuur de projectgroep die samen met de vrijwilligers, de medewerkers van Senzer en de standhouders het evenement opnieuw gestalte geven. Museumvoorzitter Harry van der Loo bedankte ook Frans en Josepha van Gool, pompoenkwekers van het eerste uur. Zij beëindigen hun werkheden als pompoenkwekers, ontvingen een boek en zijn voortaan ‘Vrienden voor het leven’ van Klok & Peel. Verder bedankte de museumvoorzitter Hubert Vos en Jan van Dijk voor hun aanwezigheid en sprake de hoop én verwachting uit dat het museum en de Rabobank de komende jaren zowel op regionaal als op landelijk niveau blijven samenwerken. Burgemeester Vos verwees naar de vele creatieve activiteiten en tentoonstellingen die het museum dit jaar al realiseerde en nog in petto heeft, bedankte de organisatie en wenste een ieder veel succes toe.

 

 

Pompoendagen

De organisatoren hebben er weer alles aan gedaan om van de pompoendagen een herfstvakantie-evenement van formaat te maken voor de hele familie. In de afgelopen weken zijn er circa 20.000 pompoenen in alle soorten, maten en kleuren naar de museumtuin versleept. Om te zien wat je met al die pompoenen kunt doen, mogen belangstellenden best een middagje uittrekken. Al meteen langs de toegangsweg – de museumgang – staan aan weerszijden prachtige creaties waarin pompoenen worden gelinkt aan Mondriaan en Rietveld, de ongekroonde keizers van het Dutch design.

 

 

De creaties zijn gemaakt door leden van Groei & Bloei en door leerlingen van het Varendonck College. De collegeleerlingen zullen komende dagen hun zelfgemaakte Mondriaan-kleding showen, dagelijks om 14.00 uur en om 15.30 uur. Net als voorgaande jaren biedt het museum in de herfstvakantie voor een aantal middelbare scholieren een maatschappelijke stageplaats.

Pompoenen wijzen de weg

Vanaf de ingang van het museum wijzen de pompoenen de weg naar de tuin, waar je van begin tot eind wordt overrompeld door de herfstkleurenpracht van alle soorten en maten pompoenen en kalebassen. Kinderen kunnen Halloween-pompoenen uithollen en kaarsjes maken en hoeven ze zich verder geen moment te vervelen dankzij de spelletjes die de organisatie heeft bedacht. Er is een speelplein waar geschommeld, gebouwd en gepuzzeld kan worden.In de museumtuinen en de Oranjerie vind je tal van stands die aan natuur en ecologie raken. Visueel hoogtepunt is het museumbos achter de Oranjerie, waar allerlei voorbeelden van Nederlands design zijn uitgewerkt in fantasierijke stillevens.

Pompoensoep

Er is uiteraard weer veel pompoensoep aangemaakt, die met veel ander lekkers door allerlei standhouders wordt aangeboden. En dan zijn er nog dagelijkse wisselende activiteiten, zoals entertainment met onder anderen accordeonmuziek, maar ook grimeersessies. De Pompoendagen duren tot en met zondag 22 oktober en zijn dagelijks te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.