Lovende reviews voor pas geopende LEGO House

Het LEGOLAND® Billund Resort in het zuiden van Denemarken heeft er een nieuwe attractie bij: LEGO® House – Home of the Brick. Dit unieke belevingscentrum opende haar deuren op 28 september in het centrum van Billund (Jutland) en heeft sinds de opening LEGO fans van alle leeftijden mogen verwelkomen.

Legoland VisitDenmark

Het gebouw, ontworpen door architect Bjarke Ingels (BIG), heeft een oppervlakte van 12.000 m2 en weerspiegelt het iconische steentje in het gehele ontwerp. Samen met het familiepark LEGOLAND® zorgt deze attractie ervoor dat Billund de enige plek ter wereld is waar bezoekers dé ultieme LEGO beleving kunnen ervaren.

Levendige attractie

Trine Nissen, Senior Communication & PR Manager: “Het is geweldig dat het LEGO House nu eindelijk open is en dat het publiek kennis kan maken met een levendige attractie vol activiteiten. Sinds de opening twee weken geleden, hebben wij van onze gasten bevestigd gekregen dat een bezoek aan het LEGO house inderdaad als een premium belevenis wordt ervaren. De reviews en commentaren zijn extreem goed, wij zijn dan ook zeer verheugd. Met de herfstvakantie voor de deur, verwachten wij veel gezinnen met kinderen die een kijkje komen nemen.”

 

 

LEGO House – Home of the Brick

Het gebouw weerspiegelt zowel binnen als buiten het verhaal achter het wereldberoemde LEGO steentje, dat in 1968 op exacte dezelfde plek in de werkplaats van Ole Kirk Christiansen werd bedacht. In het ontwerp zijn 21 verschillende blokken te herkennen die met elkaar zijn verbonden. Ieder blok heeft van bovenaf gezien een eigen kleur. Het blok aan de bovenkant van het gebouw, The Keystone (De Sluitsteen) heeft exact dezelfde afmetingen (op schaal) als een 2×4 LEGO steentje. De gevel is bedekt met keramische tegels. Ook hiermee wordt de illusie gewekt van een bouwwerk dat is samengesteld uit LEGO steentjes. Voor de constructie is 1.900 ton staal gebruikt, een enorme hoeveelheid vergeleken met gebouwen van dezelfde afmetingen. Deze enorme hoeveelheid was noodzakelijk om één van de belangrijkste ontwerp elementen mogelijk te maken: een LEGO Square van 2.000 m² zonder zichtbare columns. Een metalen overspanning draagt de 21 blokken zonder afkeer te doen aan het open en ruimtelijke gevoel van de binnenplaats. Op de begane grond bevinden zich een state-of-the-art LEGO winkel, drie restaurants, een forum en 2.000 m2 openbare ruimte. De eerste en tweede verdiepingen maken onderdeel uit van de betaalde zalen met vier unieke speelzones. In de ‘History Collections’ gelegen in de souterrain wordt de geschiedenis van het bedrijf LEGO® uitgelicht. Helemaal bovenin het gebouw is een ruimte ingericht voor wisselende tentoonstellingen.

VisitDenmark

LEGOLAND: Grootste Halloween beleving tot nu toe

Iedereen die in de herfstvakantie het LEGOLAND Billund Resort bezoekt, kan een groots Halloween spektakel verwachten. Niet ver van het LEGO House vindt er in het LEGOLAND park het grootste Halloweenfeest allertijden plaats. Vanaf 7 oktober tot en met 5 november kunnen bezoekers namelijk genieten van een griezelig gezellig park versierd met honderden pompoenen, spinnen en andere enge schepsels.

 

 

Kinderen kunnen samen met hun ouders op een ‘Brick-or-treat’ tocht langs de duistere maar altijd aardige vreemde wezens die zich verschuilen in hun kleine huisjes. Verspreid over het gehele park zijn er spookachtige LEGO decoraties en monsters met eigenaardige details. Kinderen kunnen verder deelnemen aan diverse bouwactiviteiten of in een gigantische LEGO pompoen klimmen, gebouwd uit meer dan 100.000 LEGO steentjes. In week 42 is het park speciaal tot 21 uur geopend en wordt een dag vol spanning en avontuur afgesloten met een spectaculaire vuurwerkfinale bij King’s Castle.

GIVSKUD ZOO: Bewoond door skeletten tijdens de herfstvakantie

In week 42 kunnen in GIVSKUD ZOO de enorme botten en skeletten van olifanten en giraffen worden bewonderd. Bezoekers van het safaripark kunnen een menselijk skelet in elkaar proberen te puzzelen. Ook is er de mogelijkheid om diverse skeletten van exotische dieren te bekijken. Geheel volgens de Halloween traditie zal het safaripark aangekleed zijn met pompoenen, spinnen en heel veel skeletten.

Meer dan alleen LEGO

Het LEGOLAND Billund Resort gelegen in Zuid-Denemarken is een samenwerking van verschillende gemeenten (Varde, Esbjerg (incl. Ribe), Middelfart, Vejle, Kolding, Billund en Vejen) met als middelpunt het familiepark LEGOLAND Billund, Hotel LEGOLAND, LEGOLAND Holiday Village, Vakantiepark Lalandia Billund en het nabijgelegen GIVSKUD ZOO/ZOOTOPIA. Het resort strekt zich uit van kust tot kust en kent veel verschillende activiteiten.

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

Comments are closed.