Internationale aandacht voor Leeuwarden-Fryslân 2018

Leeuwarden ontvangt deze dagen 18 internationale journalisten in het kader van ´Culturele Hoofdstad van Europa in 2018´. Deze persreis is onderdeel van de internationale persbewerking die NBTC Holland Marketing, in samenwerking met Merk Fryslân en Leeuwarden-Fryslân 2018, inzet om Leeuwarden in 2018 en daarna internationaal op de kaart te zetten.

Rondleiding journalisten door Europese Culturele Hoofdstad

De internationale persreis heeft als doel Leeuwarden onder de aandacht te brengen bij buitenlandse cultuurliefhebbers en leisure bezoekers. Journalisten van onder andere de Belgische krant De Standaard en het Franse Le Monde startten gister met verschillende speeddates waarin de culturele activiteiten tijdens Culturele Hoofdstad volgend jaar werden gepresenteerd. Vandaag bezoeken ze de perspreview van de grootste Mata Hari tentoonstelling ooit in het Fries Museum. In de tentoonstelling ´De mythe en het meisje’ reis je met Mata Hari mee van haar geboortestad Leeuwarden naar Nederlands-Indië, waar het noodlot haar achtervolgt. Daarna maken ze een wandeling ‘in de voetsporen van Mata Hari’ door Leeuwarden.

 

 

Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 biedt veel aanknopingspunten voor de internationale promotie van Nederland. De Culturele Hoofdstad van Europa markeert verschillende tentoonstellingen die aanleiding vormen voor buitenlandse bezoekers om ook de minder bekende plekken en regio’s van Nederland te bezoeken. Een evenement als ´Leeuwarden-Fryslân 2018´ sluit goed aan op de HollandCity-strategie waarmee NBTC de komende jaren inzet op spreiding van het groeiend aantal internationale bezoekers.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.