Friesland vestigt wereldrecord met e-bikes

Wel eens 150 e-bikes in één lange rij achter elkaar zien rijden? Afgelopen zondag werd in Friesland het “Guinness World Record of Most Electrical Bicycles in one string” verbroken. Friesland opende hiermee, tijdens het eerste lenteweekend, het toeristisch seizoen 2014.

E-bike Fryslân

E-bike Fryslân

De route

Het record werd gevestigd op de route van Makkum naar Gaast via de IJsselmeerkust en weer terug naar recreatiecentrum de Holle Poarte in Makkum. De fietsers moesten tenminste 3,2 kilometer een aaneengesloten lint vormen. En dat lukte. Bij terugkomst werd het record officieel bevestigd door de notaris. De deelnemers kregen uit handen van RTL-verslaggever Frits Wester het certificaat uitgereikt.
 

 

Opening toeristisch seizoen 2014

Friesland opende met de recordpoging officieel het toeristische seizoen 2014. De maand april staat in het teken van ‘De Friese Opstapweken’, toeristen kunnen gratis of voordelig kennismaken met het toeristische aanbod in Friesland. De wereldrecordpoging is een samenwerking tussen E-bike Fryslan, TRO Fries Merenland, Batavus en Beleef Friesland.

Comments are closed.