Bezoek verschillende tentoonstellingen in Brugge in de herfst

Dé tentoonstelling van het najaar is ongetwijfeld ‘Pieter Pourbus en de vergeten meesters’. In het Brugge van vandaag herontdek je eeuwenoude en vergeten schilderkunst. Je komt oog in oog te staan met talenten zoals Pieter Pourbus, Marcus Gerards, Pieter I Claeissens en zijn zonen Gillis, Pieter II en Antonius.

brugge-stad

Jammergenoeg zijn ze eeuwenlang onbekend en onbemind gebleven bij het publiek. Tot vandaag!

William Kentridge. Smoke, Ashes, Fable

Sinds zijn internationale debuut op de DOCUMENTA X in 1997, verwierf de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (°1955) wereldwijde faam. Hij is voornamelijk bekend om zijn tien animatiefilms, getiteld Drawings for Projection. Tot de verbazingwekkende gediversifieerde werken van Kentridge behoren meesterlijke tekeningen, prenten, wandtapijten, beeldhouwwerken, lezingen en operaproducties. Deze tentoonstelling toont uitzonderlijke kunstwerken, speciaal gerealiseerd door Kentridge voor het Sint-Janshospitaal in Brugge, een 850 jaar geleden gestichte zorginstelling en nog één van de oudste bewaarde van Europa.

 

 

Opgebouwd rond de thema’s van trauma en genezing is de blikvanger op deze tentoonstelling de video installatie van Kentridge More Sweetly Play the Dance, een hedendaagse interpretatie van de Dodendans uit de middeleeuwen. Door de ontstane dialoog tussen de tentoongestelde kunstwerken en de opmerkelijke ziekenhuisomgeving, wordt kunst een krachtig werkinstrument om de verschillende lagen van de geschiedenis met elkaar te verenigen.

 

 

Brugge, werelderfgoedstad

Brugge is een stad die je recht in het hart treft. Een plek op mensenmaat, nooit helemaal te doorgronden. Groots geworden door haar geschiedenis en bekroond met het Unesco-label van werelderfgoedstad. Middeleeuws mysterieus, ongegeneerd bourgondisch en al eeuwenlang een wereldstad.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.