Bezoek Jan Kompagnie Lezing 2017: Winston Churchill, vader van Europa

Na de Tweede Wereldoorlog weet Winston Churchill één ding zeker: Europese eenwording is de enige manier om een veilig en vredig Europa te creëren. Zijn doel is om ervoor te zorgen dat Europa in de toekomst niet meer zal lijden onder oorlogsgeweld en nationalisme.

Op dinsdag 17 oktober vertelt Felix Klos, auteur van het boek Winston Churchill, vader van Europa, over de rol die Winston Churchill heeft gehad bij de aanzet tot het ontstaan van de huidige Europese Unie. Daarbij toont hij uniek film- en beeldmateriaal.

Jan Kompagnie Lezing

De Jan Kompagnie Lezing is in het leven geroepen als eerbetoon aan de in 2011 overleden archivaris van het Nationaal Archief drs. Jan H. Kompagnie, die zich bijzonder heeft ingespannen om archieven op een inspirerende wijze toegankelijk te maken voor onderzoekers en historisch geïnteresseerden. De Jan Kompagnie Lezing is een samenwerking van het Nationaal Archief, Jonge Historici en NTR.

 

 

Felix Klos

Felix Klos (1992) is een Nederlands-Amerikaanse historicus die met de hoogst mogelijke beoordelingen afstudeerde in de moderne Britse en Europese geschiedenis aan Lincoln College, Oxford. Eerder studeerde hij magna cum laude af in de politicologie aan Middlebury College in Vermont, Amerika.

 

 

In 2013 werkte Felix voor Senator Bernie Sanders in Washington, D.C., en later voor de presidentiële verkiezingscampagne van Hillary Clinton in Iowa. Nu is hij werkzaam als speechschrijver voor D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold.

Jonge Historici

Jonge Historici wil de kwaliteiten en talenten van jonge historici optimaal voor het voetlicht brengen en hen een actieve rol geven in het publieke debat. Daarvoor biedt het jong historisch talent een podium. Zij doen dit door scripties online uit te geven, opiniestukken en columns te publiceren.

Terugkijken met het Nationaal Archief. Foto: Paul C. Pet

Nationaal Archief

Het Nationaal Archief beheert en presenteert bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland. 137 kilometer archieven, 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten en tekeningen en 440 terabyte aan digitale bestanden vormen het geheugen van Nederland. Of het nu het archief van ons parlement, de VOC of de KNVB is; het is te vinden in het Nationaal Archief.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.