Bekijk top 5 vakantiehuizen in de kleinste landen van Europa

Klein maar fijn! Dat geldt zeker ook voor vakantielanden. Nederland is, met haar 41.543 km², een goed voorbeeld van een klein landje met veel mogelijkheden.

En hoewel de meeste Nederlanders vaak voor landen als Frankrijk of Spanje kiezen, zijn er legio kleine bestemmingen die alle ingrediënten voor een topvakantie hebben. Interhome presenteert haar top 5 leukste vakantiehuizen in de kleinste landen van Europa.

Malta (oppervlakte: 316 km²)

Een eilandenrijk in de Middellandse Zee. De eilanden Malta, Gozo en Comino behoren allen tot dit eilandenrijk. Malta heeft een rijke cultuur en is de ideale bestemming voor wandelaars. Uiteraard kun je er ook heerlijk van de zon genieten.Het gezellige en rustiek ingerichte Vakantiehuis Ta’ Kikka gelegen op het eiland Gozo is een voormalige boerderij. De woning heeft een rustige ligging en beschikt over een privézwembad, perfect om een frisse duik te nemen na het zonnen!

 

 

Cyprus (oppervlakte: 9.251 km²)

Cyprus is een eiland gelegen in de Middellandse Zee op 70 km van Turkije en de ideale bestemming voor een zonvakantie. Op het eiland vind je authentieke dorpen, prachtige bergen en bijzondere bezienswaardigheden. Naast alle culturele aspecten kun je ook genieten van de uitgaansgelegenheden en natuurlijk van zon, zee en strand.

 

 

De luxueuze en kindvriendelijke villa in Paphos ligt aan het strand en beschikt ook nog eens over een privézwembad! Vanuit de woning geniet je van een adembenemend uitzicht op zee. In de omgeving zijn er tal van activiteiten te doen, ideaal voor een vakantie met het hele gezin.

Slovenië (oppervlakte: 20.273 km²)

Een land in Midden-Europa wat ondanks dat het nog relatief onbekend is onder Nederlandse toeristen, wel alles te bieden heeft voor een onvergetelijke vakantie. Slovenië telt niet veel stranden, maar de stranden die er zijn, zijn prachtig. Ook is het de ideale bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Dit land heeft een prachtige uitgestrekte natuur, meren en rivieren. Wil je meer culturele uitstapjes maken? Bezoek dan één van de vele kastelen of sprookjesachtige dorpjes. Villa Barin in Portorož is een indrukwekkende villa uit 1800, gerenoveerd in 2016 en heeft een prachtige authentieke uitstraling. Met de klassieke inrichting waan je je werkelijk in het verleden. Ontbijt op het terras en kijk uit over het mooie landschap. Er is een ruime tuin met zwembad en in de omgeving zijn tal van activiteiten te doen.

België (oppervlakte: 30.528 km²)

Uiteraard mogen onze zuiderburen niet in dit rijtje ontbreken. Met gezellige kustplaatsen in het westen en de prachtige Ardennen in het zuidoosten is er voor elke vakantieganger wel een regio te vinden. Zodra je het Franse taalgebied van Wallonië inrijdt waan je je direct in Frankrijk. En vergeet een bezoek aan één van de vele bourgondische steden niet. Het grote vakantiehuis La Rochette in Marche-en-Famenne ligt in de Ardennen en is geschikt voor 12 personen. Een prachtige tuin en volop activiteiten in de omgeving zorgen voor een perfecte gezinsvakantie.

Slowakije (oppervlakte: 49.036 km²)

Slowakije is iets groter dan Nederland, maar telt maar een fractie van het aantal inwoners dat Nederland huisvest. Het is een land dat vanwege haar ligging en klimaat een goed wintersportland is. Skiën, snowboarden en ijshockey zijn populaire sporten onder de Slowaken zelf, maar ook onder toeristen. Slowakije is een waar paradijs voor natuurliefhebbers: je kunt er dan ook prachtige wandeltochten maken door de ongerepte natuur.

 

 

Het gezellige chalet Cremosne in Turcianske Teplice is gelegen op een rustige locatie aan de rand van het beschermd natuurgebied Velka Fatra. Dit ruime chalet is geschikt voor 9 personen en is ideaal voor gezinnen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.