VanMoof laat fans meeprofiteren van internationale groei

Vandaag start VanMoof een grote crowdfundingcampagne om fans de kans te geven onderdeel te worden van de internationale groei van het bedrijf. De campagne volgt kort nadat zij vorige maand € 4 miljoen investering ontvingen van Slingshot.

Het is voor het eerst dat het Amsterdamse fietsmerk open staat voor investering van buitenaf. Door een paar dagen eerder voorrang te verlenen aan fans, staat de crowdfunding-teller al op €300.000,-.

Vierhonderdduizend euro

De afgelopen week hebben duizenden VanMoof-rijders de exclusieve mogelijkheid gekregen om als eerste te investeren in het bedrijf. Dit kon al vanaf 250 euro. Inmiddels is er via deze weg al € 400.000 opgehaald. Nu is de campagne opengesteld voor iedereen. Het doel is om zo minimaal 1 miljoen euro op te halen.

 

 

Cruciaal moment

De financiering komt op een cruciaal moment voor de groei van VanMoof. Het Amsterdamse fiets-slash-tech bedrijf ziet haar omzet met het jaar verdubbelen. Om te kunnen blijven antwoorden aan de groeiende vraag, moet VanMoof snel haar productie kunnen opschalen. Daar is kapitaal voor nodig. De € 5 miljoen financiering is nodig om met name haar technologische voorsprong te behouden, en zo haar wereldwijde groeiambities te verwezenlijken.

Wij zijn ervan overtuigd dat VanMoof een cruciale rol kan spelen bij het versnellen van de verschuiving van vier naar twee wielen, waardoor steden prettigere plaatsen worden om te leven.

Oneplanetcrowd medeoprichter Maarten de Jong.

Internationale groei

Vorig jaar brak VanMoof internationaal door met de introductie van de Electrified S, de eerste connected city e-bike op de markt. VanMoof zet haar internationale uitbreiding voort door binnenkort nieuwe flagship stores te openen in populaire fiets-steden zoals Parijs, Londen, Kopenhagen en San Francisco.

 

 

VanMoof heeft de planning van de crowdfunding zo gekozen dat het kort volgt op de investering van Slingshot. Zo kan de crowd profiteren van het grondige boekenonderzoek dat door deze partij is uitgevoerd. Dat maakt deze campagne een unieke kans. De crowdfundingcampagne, die door Oneplanetcrowd wordt uitgevoerd, blijft tot 13 november, met een limiet van € 2,5 miljoen. Het Nederlandse crowdfunding record ligt op €2 miljoen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.