Gemeenten Lingewaarde en Overbetuwe presenteren zich als Betuwe, dijk van een landschap

‘Betuwe, dijk van een landschap’. Dat is het nieuwe toeristische merk waarmee de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe zich vanaf nu aan het publiek zullen presenteren. De slogan maakt onderdeel uit van het toeristisch beleidsplan van beide gemeenten dat de afgelopen maanden in nauw overleg met betrokken toeristisch ondernemers is opgesteld.

Op 27 september gaven de wethouders Wijnte Hol van Overbetuwe en Theo Janssen van Lingewaard een toelichting op de totstandkoming van het plan en de komende stappen voor de uitvoering aan een groot gezelschap van geïnteresseerde ondernemers bij Restaurant Zijdewinde in Bemmel. Beide gemeenten hebben die uitvoering van de beschreven marketing­activiteiten nu ondergebracht bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen RBT KAN. Wethouders Wijnte Hol en Theo Janssen onthulden het bij de marketing horende beeldmerk.

Betuwe, dijk van een landschap

De marketingactiviteiten ten behoeve van de beide gemeenten kennen vier pijlers: water, historie, actief bewegen en streekproducten. Het bij de slogan passende nieuwe beeldmerk is de figuurlijke verbeelding van die vier thema’s. Het nieuwe beeldmerk werd op 27 september bij Zijdewinde feestelijk onthuld. RBT KAN zet op korte termijn de nodige stappen om het beeldmerk op zo veel mogelijk plekken fysiek zichtbaar te maken en de toeristisch ondernemers in beide gemeenten in de uitvoering van de marketingcampagne te betrekken.

 

 

Een van de onderdelen die reeds ten uitvoer is gebracht is de samenstelling van een online training, bedoeld voor de frontofficemedewerkers van het toeristisch bedrijfsleven. In deze training komen alle toeristische facetten van beide gemeenten aan de orde, uiteraard gepresenteerd aan de hand van de vier pijlers. De training maakt onderdeel uit van het kennisplatform van RBT KAN regioambassadeur.nl. Op de bijeenkomst van 27 september reikten de beide wethouders de eerste vijf certificaten van deelname uit aan vijf cursisten die de training met goed gevolg hebben afgelegd.

 

 

Beide wethouders spraken de wens uit dat alle medewerkers van het bedrijfsleven vanaf nu de training zullen volgen. Daarmee komt de kennis van de Betuwe precies terecht bij diegenen die dagelijks bezig zijn met de ontvangst van gasten. Moeilijk is het niet – de training volgen kost niet meer dan een half en kan op de eigen pc, tablet of telefoon worden gedaan. Deelname aan de training is gratis.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.