NEMO depot opent deuren voor publiek op 7 en 8 oktober

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober 2017 is het depot van NEMO in Amsterdam-Noord gratis geopend voor publiek. Een uniek moment om de historische techniekcollectie te bewonderen in het, normaal gesproken gesloten, depot van NEMO.

NEMO Depot


Er vinden demonstraties plaats met de Tesla Coil en een Van de Graaff generator, waarbij het publiek kan ervaren wat er gebeurt als er hoogspanning wordt opgewekt. Ook de werkplaats waar dagelijks gewerkt wordt aan prototypes voor tentoonstellingen en demonstratieobjecten, is geopend. Het depot is dit weekend van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Erfgoedcollectie

De objecten uit de NEMO Erfgoedcollectie vertellen het verhaal van de mens en energie in de breedste zin van het woord: van koolspitslamp tot lantaarnpaal, en van stootspanningsgenerator tot antieke dynamo. De collectie bestaat uit meer dan 17.000 uiteenlopende, techniek gerelateerde voorwerpen. De erfgoedcollectie laat goed zien welke technische ontwikkelingen er in de afgelopen 150 jaar hebben plaatsgevonden.

 

 

Het depot van NEMO is te vinden aan de Strekkerweg 41 in Amsterdam-Noord. Voor het bezoek tijdens het Weekend van de Wetenschap is geen reservering of kaartje nodig.

Foto DigiDaan

Nemo in Amsterdam

 

 

Naast de openstelling van het depot in Amsterdam-Noord, is het museum aan het Oosterdok dit weekend gratis geopend. Er worden volop extra activiteiten georganiseerd. Zo vertelt Erik Scherder, hoogleraar Neuropsychologie, over wat er met je lichaam gebeurt als je in het heelal bent. Klokhuis presentatrice Sosha Duysker test je kennis in de astronautenquiz en vanaf het NEMO dak zoom je in op de zon met een speciale telescoop. NEMO Science Museum is geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Er is geen kaartje of reservering nodig in het weekend van 7 en 8 oktober 2017. Bekijk hier het programma.

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

Comments are closed.