Tirol is klaar voor de winter

De hele zomer is er hard gewerkt aan de voorbereiding van het nieuwe sneeuwseizoen om wintersportliefhebbers het beste van de Tiroler bergwinter te laten zien. Opnieuw zijn er vele miljoenen euro’s geïnvesteerd in verbeteringen op en rond de piste, zoals in de vernieuwing van een groot aantal liften. En er is meer. Zoals de terugkeer van James Bond in Sölden tot een nieuwe ‘wonderkamer’ in het Swarovski Kristallwelten. Een overzicht van hoogtepunten voor het winterseizoen 2017/18:

Ort:

Innovaties in bergliften

Het skigebied Berger Alm start het nieuwe winterseizoen met een nieuwe combinatielift die de stoeltjeslift Hoher Turm vervangt. Deze lift voert van het middelstation Bergeralm (1.600 m) naar het Nösslachjoch (2.230 m). De 8-persoons- en 6-persoonsgondels hebben allemaal verwarmde zitjes, windschermen en beschikken over een veiligheidsslot voor kinderen. Ondanks dat de nieuwe lift 200 meter langer is dan de bestaande stoeltjeslift, wordt de duur van de rit teruggebracht van 13 naar 6 minuten.

 

 

Skigebied Spieljoch en Hochzillertal worden verbonden

Eind december wordt de nieuwe 10-persoonsgondel Spieljochbahn in het Zillertal in gebruik genomen. Het skigebied heeft sinds 2016 een nieuwe eigenaar, de Schultz-groep, die investeert in tal van verbeteringen. Zo worden ook het dal en bergstation van de lift vernieuwd. Momenteel verbindt een gratis skibus Spieljoch met het naburige skigebied Hochzillertal, dat ook eigendom is van de Schultz-groep. Vanaf het winterseizoen 2018/19 is dit niet meer nodig, dan verbindt een unieke 3S-bahn beide skigebieden. De gondels hangen daarbij tot wel 1.000 meter boven de grond. Dergelijke ‘Peak-to-peak’-liften kennen wintersporters tot nu toe alleen uit Canada.

Het skigebied SkiJuwel Alpbachtal-Wildschönau krijgt een nieuwe lift in Auffach (Wildschönau), die wintersporters naar de top van de Schatzberg brengt. De nieuwe lift is 4 kilometer lang en heeft een capaciteit van 2.650 personen per uur. De investering is 18 miljoen euro.

Skigebieden vervoeren meer wintersporters

Tijdens de seizoenstart van het skigebied St. Johann in Tirol wordt een nieuwe 10-persoonslift geopend, die het dalstation Eichenhof met de Grander-Schupf verbindt. De 24 gondels kunnen tot 1.800 personen per uur vervoeren.

 

 

Ort:

Nieuwe wonderkamer Swarovski Kristallwelten

Eind 2017 opent Swarovski Kristallwelten in Wattens, een nieuwe ‘wonderkamer’. In dit museum, op ongeveer 20 minuten van Innsbruck, draait alles om de glimmende steentjes van de beroemde sieraden. De kristallen wereld kent een indrukwekkende tuin en vijf bijzondere wonderkamers waaraan nu een spectaculaire kamer wordt toegevoegd. In 1995 ontwierp de Oostenrijkse kunstenaar André Heller de eerste wonderkamers. Nu 22 jaar later, creëert Heller een nieuwe tentoonstellingskamer in de buik van de gigantische reus die de ingang vormt van de Kristallwelten. Naast Heller werken momenteel ook andere succesvolle kunstenaars aan reeds bestaande wonderkamers.

Ort:

Hard Rock Café Innsbruck

Binnenkort opent in een gerenoveerd historisch pand in Innsbruck het Hard Rock Café. 360 dagen per jaar worden hier Amerikaanse gerechten met een regionale touch geserveerd. Ook staan optredens van nationale en internationale bands op het programma. Natuurlijk zijn ook in Innsbruck de wanden bekleed met aandenkens aan muzikanten uit de pop- en rockgeschiedenis en worden Hard Rock Café-artikelen verkocht. De spirit van het café leeft straks in Innsbruck verder: alle gasten en medewerkers delen een passie voor muziek!

Wereldkampioenschappen Noordse Combinatie

In 2019 organiseert de Olympische regio Seefeld de 52e editie van de Wereldkampioenschappen Noordse Combinatie en de voorbereidingen zijn in volle gang. De eerste resultaten zijn al zichtbaar. Komende winter wordt een nieuwe, rode langlaufpiste in gebruik genomen. Ook is er een lift voor skischansspringers bij de schans gebouwd. Voorts krijgt de WK-hal uit 1985 een volledige renovatie en wordt gemoderniseerd. Eveneens nieuw is het waterreservoir op de Gschwandkopf, dit is gecreëerd voor een zeer snelle sneeuwproductie. De aanleg van de floodlights staat gepland voor de lente van 2018.

James Bond keert terug in Sölden

Komende winter pronkt een unieke James Bond attractie ‘007 Elements’ op de top van de Gaislachkogl waar liefhebbers de ‘elementen’ van de James Bond films ontdekken in verschillende tentoonstellingsruimtes. Bezoekers maken door middel van een interactieve, audiovisuele ‘reis’ kennis met allerlei aspecten van de productie van Bond-films. Voor deze nieuwe experience bouwen de Bergbahnen Sölden een gloednieuw gebouw bovenop de bergtop. Het gebouw is een ontwerp van de prijswinnende Oostenrijkse architect Johann Obermoser en is geïnspireerd op het werk en visie van James Bond productie designer Sir Kent Adam.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.