Kroatisch binnenland trekt recordaantal bezoekers in 2017

De regio Karlovac , een regio in het binnenland van Kroatië, bereikte dit jaar een half miljoen overnachtingen, een record met een Nederlands tintje. De vijfhonderdduizendste overnachting werd gemaakt door een Nederlands stel, dat dan ook in het zonnetje gezet werd.

Het echtpaar Van Gemert / Van Esch boekte de half miljoenste overnachting en ontvangt als dank een mand met lokale producten en een gratis weekendarrangement op camping Turist in Grabovac nabij de Plitvice Meren

Klppend hart

De regio Karlovac is het groen kloppende hart van Kroatië. Het gebied is gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid waarin vooral de actieve vakantieganger zich als een vis in het water voelt.

 

 

Zelfs de stad Karlovac is groen, dankzij de vele stadsparken en het feit dat maar liefst drie rivieren dwars door de stad stromen en zelfs nog een vierde rivier net buiten de stad.

Het sprookjesachtig mooie Nationaal Park Plitvice Meren is een van de highlights van deze regio. Dit door UNESCO beschermde park bestaat uit vele meren op verschillende hoogtes die door ontelbare grote en kleinere watervallen met elkaar verbonden zijn. Een absolute must see.

 

 

Het is dan ook geen wonder dat steeds meer toeristen en ook steeds meer Nederlanders dit gebied ontdekken, vaak in combinatie met een vakantie aan de kust of de stad Zagreb. De ongerepte natuur, vele actieve mogelijkheden (MTB, paardrijden, raften, kajakken, vissen, hiking en vele andere) en een aansprekend aanbod aan overnachtingingsmogelijkheden, zoals kamperen of verblijf in blokhutten in de natuur, spreekt veel mensen aan. De regio is de laatste jaren dan ook zeer actief geweest dit minder bekende aanbod van het populaire Kroatië onder de aandacht van de actieve en natuurminnende vakantieganger te brengen, en met succes.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.