Bezoek de tentoonstelling Essentie III in Kunsthal 45 in Den Helder

Deze laatste editie van essentie in 2017 duurt maar liefst twee maanden: van 6 oktober t/m 3 december. In Den Helder zal weer veel nieuw werk te zien zijn en ook deze keer in een verrassend rijke variatie. Deze tentoonstelling organiseert stichting 4+ samen met Kunsthal 45.

essentie-kunsthal

Op vrijdag 6 oktober om 16.00 uur opent de burgemeester van Den Helder en lid van het comité van aanbeveling, Koen Schuiling, de tentoonstelling. Op de opening speelt de Haarlemse groep Labor een speciaal voor 100 jaar De Stijl gecomponeerd muziekstuk.

Essentie: kijken, gewoon maar kijken

Je ziet het werk, je neemt rustig de tijd om het te leren kennen en die aandacht is essentieel om het werk te kunnen verstaan. Om het te leren waarderen en ervan te gaan houden. De eenvoud van het werk nodigt uit tot contemplatie en spel. Je kunt het vergelijken met de zee, die rustgevend werkt en tegelijkertijd energie geeft. Het kunstwerk is, evenals de zee, niets anders dan zichzelf.

 

 

Terugblik: essentie exclusief

Op 9 en 10 september vond essentie exclusief plaats, een expositie met werk van 15 kunstenaars uit het midden van het land, met het accent op Utrecht. We waren te gast in POST Erasmuslaan 5, een van de ‘andere’ Rietveldhuizen. Rond de 600 bezoekers bevolkten de kamers en trappen.

 

 

Enkele opmerkingen van bezoekers:

“Wat een heldere, lichte kunst is dit, ik word er vrolijk van.”
“Een prachtige combinatie, dit huis en deze kunstwerken!”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.