Herders van Balloo luiden oogst in met feestelijke HerdersFair

Bij de Herders van Balloo wordt op zaterdag 7 en zondag 8 oktober de oogst ingeluid met de sfeervolle HerdersFair. Bezoekers kunnen kennismaken met de bijzondere kwaliteiten van het lamsvlees van het Drents heideschaap. Er zijn tal van bereidingen zoals lamsham, lamssalami en lam aan het spit.

herders-fair

Smakelijk vlees

Tijdens het begrazen van het Balloërveld eten de schapen uitsluitend heide, kruiden en gras. Mede door de vele beweging van het dagelijks grazen op het Balloërveld geeft dit een bijzonder smakelijk vlees. Het Drents heidelamsvlees kan zich wat betreft smaak, structuur en kleur meten met wild. Het is een prachtig streekproduct. De lammeren worden geslacht op een leeftijd van circa 18 maanden, nadat ze zich in voorjaar en zomer tegoed hebben gedaan aan de begroeiing van het Balloërveld. De onlangs geopende Kookstudio Zendrenthe uit Rolde zal op de fair diverse gerechten bereiden met het lamsvlees.

 

 

Herdersfair

Daarnaast draait het tijdens de Herdersfair ook om het buitenleven en lifestyle. Er zijn ruim 70 met zorg geselecteerde stands met outdoorkleding, laarzen, keramiek, sieraden, wijnen, homemade jams, vinaigrettes, zepen, noordelijke reisboeken, boerenkaas, oud Frans aardewerk en andere brocante de la campagne.

 

 

Rondom de schaapskooi en op het veld zijn gezellige terrasjes en er is live muziek. Voor kinderen zijn er allerlei creatieve dingen te doen, zoals een zeep een jasje van vilt geven en schapenstempels maken. Overigens ook voor volwassenen zijn dat leuke bezigheden.

Wol

Naast de culinaire invulling van de fair is er ook aandacht voor de wol van het Drents heideschaap. De internationaal bekende viltster Beatrice Waanders geeft een workshop ruwe vacht vilten. Onder leiding van Charity van der Meer kan een rok of een poncho gevilt worden. Kaarderij Wollust demonstreert een industriële kaardmachine. Er is een sokkenbreimachine en er wordt geweefd op een weefgetouw uit 1850. In het wolatelier is een prachtige wolcollectie van de handgesponnen wol. Zoals gebreide en geweven woonplaids, robuuste woonkussens en poncho’s. Er zijn tal van stands met wollen garens, vachten, spinnenwielen, vilt- en breiwerken. De HerdersFair wordt gehouden op zaterdag 7 en zondag 8 oktober van 10.30 tot 17.00 uur bij de Schaapskooi van de Herders van Balloo, Crabbeweg 2, 9458 TE Balloo (bij Rolde).

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.