Bekijk 5 redenen voor een surf & yogatrip naar de Algarve

‘Hardcore’ surfers en yogi’s weten al geruime tijd dat de Algarve de beste plek is om een goede golf te pakken en de dag af te sluiten met een yogasessie. Maar voor wie de memo heeft gemist: dit is dé plek om je surf ‘skills’ en yogaposes te perfectioneren. Wellicht klinkt de combi surf en yoga je niet heel logisch in de oren.

faro-foto-algarve-tourisme-bureau

Toch sluit het idee van actief zijn in de natuur, perfect aan bij het idee achter yoga. Bovendien helpen yogasessies goed bij de kracht die je nodig hebt bij het surfen. Sterke geest, sterk lichaam. En waar kun je dit beter doen dan in de Zuid-Portugese regio de Algarve. Wij geven je 5 redenen om dit najaar een surf- en yogavakantie naar de Algarve te maken.

Golven

Voor de beste golven moet je naar de Algarve, naar de westkust, Costa Vicentina, om precies te zijn. Door de stroming en windvorming zijn hier perfecte golven te vinden. Rust, lange stranden, kleine baaien, omringd door kliffen. Sagres ligt op het meest zuidwestelijke puntje van het vasteland van de Algarve, en Europa, en alle stranden ten noorden van dit gezellige stadje zijn geschikt om te surfen. Het strand van Odeceixe is breed en overzichtelijk. De beschutte baai van Arrifana is goed bereikbaar met een houten loopbrug. Minder druk is het strand van Vale Figueiras, gelegen in een baai ten zuiden van Aljezur. Andere goede opties zijn de stranden van Amoreira en Amado.

 

 

Gezond Mediterraan eten

Healthy, groen en duurzaam eten is hot en hoort zeker in een yoga- en surfvakantie thuis. Er zijn weinig plaatsen die aan het culinaire aanbod van de Algarve kunnen tippen. Het geheim? Passie, liefde en eenvoud zijn de belangrijkste ingrediënten in de Algarviaanse keuken. De gerechten bestaan uit veel groente, verse vis en oneindig veel fruit. De basis voor een gezond lichaam.

Stranden

100 zandstranden over een lengte van meer dan 200 kilometer met diverse awards voor o.a. ‘Beste strandbestemming van Europa’ en 88 ‘Blauwe Vlaggen’: ‘do we need to say more?’. Sla je yogamat uit, sluit je ogen en geniet van het geruis van de zee op de achtergrond. Stranden die je zeker niet mag overslaan: Praia Dona Ana (Lagos), Praia da Marinha (Lagoa), Praia da Falésia (Albufeira), Meia Praia (Lagos) en Tavira Island, (Tavira).

 

 

Klimaat

Voor zowel yoga als surfen is het fijn dat de temperatuur aangenaam is. Milde winters, warme zomers en een heerlijke nazomer: met meer dan 300 dagen zon per jaar is de Algarve de droom van elke surf-yogi. De Zuid-Portugese regio is dé perfecte bestemming voor iedereen die in het najaar wil ontspannen, op zoek is naar rust en een goede dosis Vitamine D.

Vogels én dolfijnen spotten in de Algarve

Totaal pakket

Het is wetenschappelijk bewezen dat tijd doorbrengen bij de zee je gelukkig maakt, je creativiteit stimuleert en stress vermindert. Voeg daar aan toe dat sporten, en dus surfen, goed is voor lichaam en geest en je hebt de perfecte mix te pakken. Als kers op de taart is het tijdens een surf- en yogatrip fijn als de zon schijnt en dat doet hij in de Algarve. De vele surf- en yogascholen, gezellige dorpspleintjes, vriendelijke mensen en het diverse natuurlandschap zijn dan eigenlijk overbodige luxe.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.