Duurzaam toerisme centraal tijdens World Tourism Day op 27 september 2017

Duurzaam toerisme is hét middel voor ontwikkeling, zowel voor bestemmingen als voor reisorganisatie Better Places. Bovendien is het contact met locals voor veel reizigers het hoogtepunt van hun reis. Logischerwijs zet World Tourism Day duurzaam toerisme centraal op 27 september 2017.

Ontwikkeling

Duurzaam toerisme is hét middel voor ontwikkeling, zowel voor bestemmingen als voor reisorganisatie Better Places. Bovendien is het contact met locals voor veel reizigers het hoogtepunt van hun reis. Dit jaar is het 27 september 2017.

 

 

De Verenigde Naties heeft het jaar 2017 aangemerkt als Jaar van het Duurzaam Toerisme. Toerisme kan immers bijdragen aan alle drie de pijlers van duurzame ontwikkeling: economische -, sociale – en milieu-ontwikkeling. Het verbetert de kwaliteit van mensenlevens, beschermt het milieu en zorgt voor het behoud van cultureel erfgoed. Ook draagt duurzaam toerisme bij aan het behalen van de zeventien werelddoelen voor duurzame ontwikkeling, die eveneens zijn vastgesteld door de Verenigde Naties.

 

 

Met dit in het achterhoofd roept de World Travel Organization iedereen op om op World Tourism Day 27 september a.s. weer even stil bij de bijdrage van duurzaam toerisme aan deze ontwikkeling en om samen te werken om nog meer positieve verandering te bewerkstelligen.

Duurzaam reizen met Better Places

Die taak pakt duurzame reisorganisatie Better Places met beide handen aan. De reisorganisatie zet zich in voor duurzaam reizen, waarbij locals optimaal profiteren van toerisme en natuur en cultuur zo min mogelijk worden belast. De social enterprise gelooft dat reizen de wereld mooier kan maken, mits het op de juiste manier gebeurt.

Meet de locals op reis

Reizigers die met Better Places op pad gaan, laten hun reis samenstellen door een lokale reisspecialist, die het land op zijn duimpje kent. In de reizen van Better Places zijn volop activiteiten opgenomen waarbij ontmoetingen met locals centraal staan. Denk aan bezoeken aan lokale koffieboeren in Peru, homestays in Bhutan, kookcursussen in Indonesië en fietstochten op het platteland van Tanzania. Oprichter Saskia Griep: “Van onze reizigers horen we terug dat ze vooral het contact met locals tijdens hun reis heel bijzonder vinden. Het ontmoeten van mensen levert de mooiste reisherinneringen op.”

Win-win

“Voor reizigers én locals hebben deze activiteiten volop voordelen. Reizigers leren zo het lokale leven kennen, ontmoeten lokale mensen en kijken verder dan de toeristische highlights. De excursies geven locals de kans op een extra inkomstenbron en een beter bestaan”, vertelt Saskia Griep. “Locals verdienen geld met iets waar ze passie voor hebben, waar ze goed in zijn en waar ze veel van weten. Het is een mooie kans om hun kennis en vaardigheden te delen.”

Ook de komende jaren blijft Better Places op verschillende manieren hard meewerken aan het waarmaken van de Werelddoelen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.