Beleef een gouden herfst op Rügen

Bewegen in de vrije natuur is niet alleen goed voor het lichamelijk welbevinden, maar heeft ook zeer positieve effecten op de geest. Vooral in de herfst, als de dagen korter worden, is het belangrijk om veel frisse lucht in te ademen en zo de herfstblues geen kans te geven. Een ideaal moment voor een tripje naar Rügen, het grootste eiland van Duitsland met de meeste zonuren.

Na de zomer wordt daar in september en oktober de ‘Actieve herfst’ georganiseerd, die aan bezoekers en bewoners een reeks evenementen met sportieve activiteiten, de bekende ‘Wandelherfst’ en veel culturele manifestaties biedt.

Geen tijd om je te vervelen

Buiten het hoogseizoen zie je goed hoe rustig en mooi het grootste eiland van Duitsland is. Loop- en wandelevenementen, fietstochten en yogasessies op de diverse stranden: op Rügen heb je gewoon geen tijd om je te vervelen. De ‘Actieve herfst Rügen’ richt zich vooral op ondernemende vakantiegangers, die hun vrije tijd graag in oude beukenwouden, op romantische vlakten en op steile rotsen doorbrengen – en dat direct aan zee.

 

 

Op Rügen krijgt dit kleurrijke seizoen een nog sprookjesachtiger sfeer tijdens een wandeling bij zonsopgang langs de kust met de vele badplaatsen, een fietstocht naar de vuursteenvelden of een jacht op barnsteen. Barnsteen – het hars uit de oertijd – wordt al duizenden jaren tot sieraden verwerkt en komt in verschillende legendarische verhalen voor. Ook bij de wandeling ‘De terugkeer van de zeeroofdieren’ duikt men in het verleden, wanneer de historische ligplaatsen van robben van naderbij worden bekeken.

Sportprogramma aan zee

Het eiland in de Oostzee wordt bovendien steeds meer het yogamekka van Midden-Europa. Op wekelijkse basis komen bezoekers en bewoners samen voor yoga rond het kampvuur of aan zee, ook bij zonsopkomst en -ondergang. En ook bij Pilates-sessies op het strand worden lichaamsbeweging en ruige natuur gecombineerd. Nog meer sportiviteit: de Kaap Arkona-loop (30 september) en de Tour d’Allée Rügen (14 en 15 oktober).

 

 

Maar ook als toeschouwer van sportactiviteiten is er wat te beleven: van 30 september tot en met 2 oktober vindt in de badplaats Sellin de Beach Polo Cup plaats, waarbij Duitse en internationale teams op hun Argentijnse raspaarden om de overwinning strijden, met de pier van Sellin op de achtergrond. De ‘Wandelherfst’ met zijn vele evenementen vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 22 oktober.

Meer informatie over de ‘Actieve herfst’ vindt u op www.ruegen.de/aktivitaeten/wandern

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.