Beleef unieke wandelingen bij volle maan of zonsopgang op Rügen

Het eiland Rügen in Mecklenburg-Vorpommern is het hele jaar door een populaire bestemming bij wandelaars uit heel Europa. Het grootste eiland van Duitsland is een aantrekkelijke bestemming dankzij de ongeveer 800 kilometer aan wandelpaden, de zandstranden, de fascinerende krijtrotsen en de oude beukenbossen in het nationale park Jasmund, die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed.
wandelingen-natuurvakanties-rugen

Rondleidingen

Van april tot oktober worden er unieke rondleidingen door de natuur in Rügen gegeven. Tijdens nachten met volle maan voert de wandeling van de badplaats Binz naar de Tempelberg met het kasteelachtige jachtslot Granitz. De middelste toren, die is ontworpen door de Berlijnse architect Karl-Friedrich Schinkel, is een uitkijktoren. “152, 153, 154! We zijn er!” Als we naar beneden kijken, zien we de 154 gietijzeren treden van de wenteltrap, die in de vorm van een zwaluwnest om de bijna 50 meter hoge toren lijken te kleven. Boven ons zien we de sterren. En voor ons verrijst een eilandpanorama in het licht van de volle maan: een ruig sprookjeslandschap tussen de baaien en de Oostzee, met licht glooiende heuvels. Meer informatie op www.ostseebad-binz.de.

 

ZIE OOK: Fietsen en wandelen nog nooit zo populair geweest in Nederland

 

Bezoekers van Naturerbe Zentrum Rügen kunnen spectaculaire zonsopgangen beleven. Vanaf april vinden unieke zonsopgangwandelingen plaats op het Baumwipfelpfad. Op de Adlerhorst, een rolstoelvriendelijke uitkijktoren, wordt iedere zonsopgang boven de Oostzee gevierd met een glas Sekt erbij. Een onvergetelijke vakantiebelevenis! Meer informatie op www.nezr.de.

 

 

Jaarlijks terugkerende evenementen in het voor- en naseizoen zijn de wandellente en de wandelherfst van Rügen, met elk 70 grotendeels gratis rondleidingen naar verborgen plekken, geheimzinnige plaatsen en sprookjesachtige natuurmonumenten. Daarnaast organiseren het Biosphärenreservat Südost Rügen en Nationalparkzentrum Königsstuhl het hele jaar door begeleide wandeltochten. Meer informatie over het eiland Rügen op www.ruegen.de/natur.

Comments are closed.