Laatste commerciële vluchten Fokker 70 met KLM

KLM staat op gepaste wijze stil bij het naderende einde van de 97-jarige samenwerking tussen KLM en Fokker. De uitfasering van de Fokker 70 bij KLM Cityhopper is immers een afsluiting van een bijzondere periode in de Nederlandse luchtvaartindustrie.

Fokker-70-klm

Omdat veel KLM-fans graag mee willen vliegen op één van de laatste Fokker-vluchten op 28 oktober 2017, maken we onderstaand schema bekend. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar en te boeken via www.klm.com.

Speciaal voor fans

De allerlaatste commerciële vlucht vertrekt vanuit Londen, en niet voor niets. Kort na de eerste passagiersvlucht van KLM op 17 mei 1920 deden namelijk de eerste twee Fokkers hun intrede in de vloot als eerste passagiersvliegtuigen in eigendom van KLM: de Fokker II’s met als registratie H-NABC en H-NABD. De eerste commerciële vlucht met de Fokker II was op 15 september 1920 naar Londen. Met de aankomst van de F70 vanuit Londen is de cirkel weer rond.

 

 

Op social media besteedt KLM, in aanloop naar 28 oktober, uitgebreid aandacht aan de vertrekkende Fokkers.

Modernisering vloot

 

 

KLM Cityhopper begon in 2008 met de vervanging van haar Fokker-vloot met moderne E-Jets, Embraers 190 en 175+, die zorgen voor verdere uitbreiding van het bestaande netwerk, hogere vliegfrequenties en lagere kosten. Met deze verregaande modernisering draagt KLM Cityhopper bij aan een efficiëntere en milieuvriendelijker operatie waarbij kwaliteit en comfort voor passagiers hoog in het vaandel staan.

De KLM Cityhopper

De KLM Cityhopper

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.