Holland America Line biedt in 2017 en 2018 met acht schepen en 35 cruises nog meer mogelijkheden het Panamakanaal te ervaren

Reizigers die de wateren en sluizen van het Panamakanaal willen trotseren, kunnen uit acht Holland America Line schepen en 19 cruises kiezen in de periode herfst 2017 tot lente 2018. Naast de complete passages biedt het ms Zuiderdam twee gedeeltelijke Panamakanaal cruises aan.

400.500 gasten

Met cruises van 14 tot 23 dagen biedt Holland America Line haar gasten meer cruises dan iedere andere premium cruiserederij aan. Tijdens het 2017-2018 seizoen worden meer dan 400.500 gasten tijdens volledige en gedeeltelijke Panamakanaal cruises door het door mensen gemaakte Centraal Amerikaanse wonder vervoerd.

 

 

“Het Panamakanaal is één van de grootste ontwerpwonderen van deze tijd. Doordat we gemakkelijk vanaf een haven in de Verenigde Staten kunnen vertrekken, maakt dat deze lange cruises één van de meest populaire zijn die we aanbieden, ” aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “Er is geen betere manier om jezelf onder te dompelen dan in het Panamakanaal waar geschiedenis tot leven komt als je ziet wat er allemaal aan te pas is gekomen om deze twee oceanen met elkaar te verbinden. Iedereen zou tenminste éénmaal in zijn leven het Panamakanaal moeten doorkruisen.”

Twee oceanen tijdens een volledige Panamakanaal cruise

Van september 2017 tot mei 2018 maken het ms Amsterdam, ms Eurodam, ms Maasdam, ms Nieuw Amsterdam, ms Oosterdam, ms Westerdam en ms Zaandam vanuit vijf steden 19 maal een volledige doorsteek tussen de Atlantische en de Stille Oceaan.

 

 

Gasten kunnen opstappen in Boston, Fort Lauderdale, San Diego, San Francisco en Vancouver. Deze cruises bezoeken daarnaast bestemmingen in Mexico, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua en het Caribisch gebied.

De Zuiderdam maakt zestien gedeeltelijke passages tijdens 10- en 11-daagse Zuid-Caribische routes tussen november 2017 en april 2018. Het schip vaart dan ook over het Gatún meer bij het kanaal en bezoekt Aruba, Bonaire, Colombia, Costa Rica, Curaçao, Grand Cayman, Panama en privé-eiland Half Moon Cay.

Explorations Central (EXC) brengt Panamese cultuur aan boord

Tijdens de reizen brengt EXC Panamese lokale tradities, culinaire ontdekkingen en culturele ervaringen tot leven aan boord. Met de EXC Encounters kunnen gasten hun taalkennis testen, meer te weten komen over lokale gebruiken of genieten van lezingen. Door het bijwonen van een EXC Talk leert men van een Panamakanaal expert meer over de geschiedenis en bouw van het bekende kanaal. Op het Lidodek is een Panamese markt waar gasten lokale specialiteiten kunnen proeven zoals empanadas, rijst met kip en botercake.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.