Vraag naar luxe ski-chalets groot, aanbod beperkt

Veel wintersportliefhebbers starten deze maand weer hun zoektocht naar de ultieme accommodatie én locatie voor de wintersportvakantie. Een vakantie die vaak met een groep vrienden of samen met een andere familie wordt doorgebracht. De huidige vakantieganger is kritisch en zoekt het beste van het beste. De vraag naar ruime, luxe, vrijstaande accommodaties groeit, maar het aanbod is beperkt.

Vinden van ultieme accommodatie vaak lastig

Nederlandse wintersportliefhebbers komen al snel tot de conclusie dat het in de bekendste skigebieden moeilijk is om een accommodatie te vinden die voldoet aan alle eisen van luxe, ruimte en ligging. Bovendien liggen de prijzen, mede door het beperkte aanbod, vaak ver boven het budget.

 

 

Onontdekte parel op 1763 meter hoogte

Een nog voor het grote publiek niet ontdekte parel is de wintersportplaats Turracher Höhe, midden op de grens van de provincie Stiermarken en Karinthië. Het bergdorp, gelegen op 1763 meter hoogte, is vooral populair bij de Oostenrijkers zelf. Het behoort tot de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk en is van november tot begin mei een veelzijdig wintersportparadijs. De afgelopen 5 jaar heeft het gebied zich verder ontwikkeld tot een unieke locatie met perfecte faciliteiten. Turracher Höhe kent ruim 40 kilometer uiteenlopende pistes. De pistes zijn breed en bieden uitdaging aan zowel beginnende als gevorderde skiërs. Bovendien ligt in Turracher Höhe een avontuurlijk Snowpark voor snowboarders.

Luxe chalets vlakbij de piste

In dit idyllische bergdorp ligt op loopafstand van de pistes Alpenpark Turrach. Het alpenpark onderscheidt zich met 42 ruime, luxe, vrijstaande ski en wellness chalets op een unieke locatie. De chalets kennen een hoog afwerkingsniveau met een inhouse wellness inclusief sauna en jacuzzi, een woonkamer met panoramisch uitzicht over de bergen en 4 tot 5 ruime slaapkamers.

 

 

Een aantal chalets heeft zelfs een buiten jacuzzi. Stefan Bracher van Alpenpark Turrach: “De laatste jaren merken we een enorme toename in de vraag naar ruime, luxe chalets. Het aantal overnachtingen stijgt al jaren met meer dan 5% per jaar. We hebben dan ook iets wat nergens anders in Oostenrijk vergelijkbaar te vinden is: een kwalitatief hoogwaardig skigebied met uitstekende faciliteiten. En dat in combinatie met luxe vrijstaande chalets voor 8 tot 16 personen. In het Alpenpark Turrach draait het om genieten van luxe, wintersport en ontspanning. Samen met vrienden of familie.”

Alpenark Turrach ligt op net iets meer dan 1000 kilometer vanaf Utrecht en is in de winter goed bereikbaar via de Tauern Autobahn (A10) en provinciale weg B95. Het park is in 2012 geopend en beschikt over 42 vrijstaande chalets voor 8 tot 16 personen. Er is al een chalet voor 8 personen beschikbaar vanaf € 205,- euro per nacht.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.