Internationale focus voor Nederlandse kastelen en buitenplaatsen

Gistermiddag is het officiële startsein gegeven voor de verhaallijn ‘Kastelen en Buitenplaatsen’ op Kasteel de Haar in Utrecht. NBTC Holland Marketing zet hiermee samen met partners de mooiste en aantrekkelijkste kasteel- en buitenplaatsmusea van Nederland op de kaart. Samen vertellen ze het verhaal van indrukwekkende tuinen, rijke collecties en beroemde bewoners door de eeuwen heen.

De verhaallijn Kastelen en Buitenplaatsen is onderdeel van de HollandCity-strategie, waarmee NBTC de komende jaren inzet op spreiding van het groeiend aantal internationale bezoekers.

Verhaallijn Kastelen & Buitenplaatsen

In de verhaallijn Kastelen en Buitenplaatsen worden diverse historische landhuizen in de natuur met elkaar verbonden. Nederland telt meer dan 700 kastelen en buitenplaatsen, van verdedigingsburchten tot luxueuze landhuizen. Deze typisch Nederlandse historische huizen en tuinen zijn veelal door 17e- en 18e-eeuwse kooplieden en adel ontwikkeld en bewoond. NBTC zet samen met partners in de verhaallijn Kastelen en Buitenplaatsen de mooiste musea, hotels, gebieden en fiets- en wandelroutes internationaal in de schijnwerpers.

 

 

De Kastelen en Buitenplaatsen-verhaallijn vormt een onderdeel van de HollandCity-strategie. Met deze strategie positioneert NBTC Nederland als één grote stad en zet daarmee sterk in op spreiding van toerisme. Het doel is om de naamsbekendheid rondom Kastelen en Buitenplaatsen als waardevol Nederlands erfgoed te vergroten en op die manier meer internationale bezoekers aan te trekken. De focus van de internationale activiteiten ligt op de bewerking van de Belgische en Duitse markt; voor Nederland de grootste markten als het gaat om internationaal toerisme. In 2016 bezochten ruim 4,6 miljoen Duitsers voor een vakantie ons land en daarmee staat Duitsland op de eerste plaats in de top-10 van herkomstmarkten. België staat met ruim 2,1 miljoen bezoekers op de tweede plek.

 

 

De Kastelen en Buitenplaatsen-verhaallijn is een initiatief van NBTC in samenwerking met de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel. NBTC werkt hierbij samen met erfgoedpartners als Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) en Erfgoedhuis Zuid-Holland én de regionale bureaus voor toerisme RBT Gooi en Vechtstreek, RBT Heuvelrug, RBT KAN, RBT Achterhoek en Marketing Oost. Op dit moment participeren 29 kasteelmusea- en tuinen in het marketingprogramma.

Kasteel de Haar

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.