RYANAIR verlaagt tarieven en verhoogt het aantal kilo’s dat je mee mag nemen aan boord

Ryanair, Europa’s nr. 1 airline heeft vandaag (6 september) als onderdeel van het programma ‘Always getting better’ de nieuwe gereduceerde bagagetarieven aangekondigd (en verhoogd toegestane gewicht bij check-in bagage) om meer klanten aan te moedigen bagage in te checken en het aantal klanten met 2 bagages te verminderen bij de gate.

Aangezien te veel klanten gebruik maken van de 2 gratis handbagages van Ryanair en met een hoge laadfactor (97% in augustus) is er niet genoeg ruimte in de cabine voor dit volume bagages wat aanleiding geeft tot instap/vlucht vertragingen.

Bagage in cabine verminderen

Om meer klanten aan te moedigen hun bagage in te checken en om het aantal bagages in de cabine te verminderen zal Ryanair de volgende wijzigingen in het bagagebeleid introduceren voor alle vluchten vanaf 1 november:

  • Het toegelaten gewicht voor bagage stijgt van 15kg tot 20kg voor alle bagages
  • De standaard inchecktarieven worden verminderd van €/£ 35 tot €/£ 25 voor een 20kg bagage stuk
  • Alleen Priority Boarding-klanten (inclusief Plus, Flexi Plus en Family Plus) mogen twee handbagages op het vliegtuig brengen
  • Alle andere (dus niet-prioritaire) klanten mogen alleen een kleinere draagtas aan boord van het vliegtuig meenemen, terwijl hun tweede (grotere) handbagage in het ruim (kosteloos) wordt geplaatst.

Ryanair’s Kenny Jacobs zegt daarover:

“Deze verandering in het bagagebeleid zullen Ryanair meer dan € 50m p.a. kosten in gereduceerde bagagetarieven. Wij zijn echter van mening dat het aanbieden van grotere bagages tegen verlaagde tarieven meer klanten zal aanmoedigen om te overwegen in te checken. Dit zal het aantal klanten met 2 bagages bij de gates verminderen en daardoor het aantal vertragingen door een te hoog aantal bagages verminderen.”

Wij hopen dat door het beperken van niet-prioritaire klanten tot een kleine handbagage – de trolley zal kosteloos in het ruim geplaatst worden bij de gate – dit het instappen van vluchten en vertragingen zal elimineren veroorzaakt door niet voldoende cabineruimte op drukke vluchten met meer dan 360 (182 klanten x 2 bagages) op te laden bagages.

 

 

Deze lagere bagagetarieven en verhoogd toegelaten gewicht zullen toegepast worden voor alle reizen vanaf 1 november, en we hopen dat onze klanten van de besparingen van ons nieuwe vereenvoudigde bagagebeleid zullen genieten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.