Kom naar het concert in Mondo Verde in Landgraaf

“Voci in verde“ (stemmen in het groen) is de titel die de Gemengde Zangvereniging Arcen geeft aan haar komende concert. Dit inloopconcert vindt plaats op zondag 17 september a.s. om 13:00 uur en om 15:00 uur in de Italiaanse Villa van de Wereldtuinen Mondo Verde te Landgraaf. De entree is gratis voor alle bezoekers van Mondo Verde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leiding

Het koor staat sinds 2015 onder leiding van Cornelia Burgers. De muzikale begeleiding op de piano is in goede handen bij Theo Hes, de vaste organist van de St. Martinuskerk in Venlo, die het koor uit Arcen regelmatig begeleidt.

 

 

Het programma is, zoals de titel al doet vermoeden, helemaal aangepast aan de omgeving. De rode draad die door het concert loopt is muziek gebaseerd op Engelse en Ierse Volksliederen o.a. van John Rutter (1945 – Londen). Deze populaire hedendaagse componist heeft een aantal volksliederen bewerkt voor gemengd koor. De Gemengde Zangvereniging Arcen zal onder andere een aantal delen uit de liederenbundel “The Sprig of Thyme” (het twijgje thijm) ten gehore brengen. Hetzelfde programma werd door het koor ook uitgevoerd op zondag 2 juli j.l. in de Kasteeltuinen van Arcen. Naast het componeren en bewerken van muziek heeft John Rutter ook een groot eigen koor: The Cambridge Singers. Hij wordt vaak uitgenodigd als gastdirigent bij wereldberoemde koren. Er zijn veel CD’s van zijn werken verschenen en op YouTube is eveneens veel werk te vinden. Ook de Gemengde Zangvereniging Arcen heeft al vaak werken van Rutter uitgevoerd.

 

 

Entree Mondo Verde €18,50/ 65+ €16,50/ kinderen t/m 12 jr €12,-.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.