RivierPark Maasvallei storytellingroute Geulle

Rivier de Maas boetseerde in Limburg door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken, uiterwaarden en een typische fauna en flora. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas.

Om RivierPark Maasvallei en de Maasdorpen te presenteren worden meerdere storytelling routes ontwikkeld. Ook Geulle kan nu ontdekt worden met een eigen storytelling route.

Verhalen van Geulle

Geulle is één van de Maasdorpen binnen RivierPark Maasvallei. Net als vele unieke Maasdorpen in RivierPark Maasvallei, kent ook Geulle vele monumenten, bezienswaardigheden en dorpsverhalen. Een aantal van deze verhalen is nu verwerkt in de RivierPark Maasvallei storytellingroute Geulle. Tijdens de wandeling hoort u verhalen over onder andere het verlaten Waalserstraatje, de katten van de Blomberg en het Doodlager.

 

 

Désirée Cortenraede, wethouder Toerisme gemeente Meerssen over de storytellingroute Geulle: “In de prachtige dorpen van onze gemeente is enorm veel moois te ontdekken. Te voet of op de fiets. Met deze storytelling-app hoor je voortaan ook het verhaal van de mensen die er wonen. Rivierpark Maasvallei, Buitengoed Geul & Maas, prachtige hellingbossen en schitterende vergezichten: dat alles vind je in Sfeervol Meerssen!”

 

 

De Storytellingroute Geulle is gemaakt via een storytelling wandelapp. Deze app is met uw smartphone gratis te downloaden voor zowel iphone en android toestellen. Via de zoekterm RivierPark Maasvallei Geulle vindt u vervolgens de Geulle route. De route is 13 km lang en kan zowel wandelend als fietsend worden gevolgd. Na het downloaden van de route via de izi.travel app, kunt u de route ook offline gebruiken. Verder heeft de route geen vooraf bepaalde startplaats, u bepaalt dus zelf waar u de route start. De app loopt vervolgens als het ware met u mee. Op verschillende plekken zal de app u attenderen op verhalen over Geulle. Deze verhalen kunt u lezen via de app op uw smartphone, maar ook afspelen. Het verhaal wordt vervolgens aan u verteld, terwijl u rustig doorwandelt.

SUBTITEL

4eALINEA

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.