Open Monumentendag Sittard-Geleen 2017

In het kader van de landelijke Open Monumentendag 2017 op zaterdag 9 en zondag 10 september is het in de gemeente Sittard-Geleen weer mogelijk diverse monumentale gebouwen en complexen te bezichtigen. Dit jaar is het thema “Boeren, Burgers en Buitenlui”.

Boeren, Burgers en Buitenlui

‘Boeren, burgers en buitenlui’, dat was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok. Met die drie begrippen was in feite iedereen genoemd: de bewoners van stad en land plus rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats. Het thema wijst op hun onderlinge relaties, en dus op voedsel, grondstoffen, handel, vervoer, communicatie, markten, kermissen en volksvermaak. Het is verbonden met talloze gebouwen, monumenten en andere objecten: van boerderijen, melkfabrieken, werkplaatsen, tolhuizen, tuinderscomplexen en molens via markten, waaggebouwen, pakhuizen en winkels tot buitenplaatsen, waterstaatcomplexen en bierbrouwerijen. Het is een thema met talloze aanknopingspunten en een rijk assortiment aan bijzondere monumenten en verhalen die tijdens de Open Monumentendag in Sittard-Geleen kunnen worden beleefd.

 

 

Informatie boekje

Het plaatselijk comité geeft ook dit jaar weer een speciaal boekje uit met vanzelfsprekend als thema “Boeren, Burgers en Buitenlui”. Hierin is ook opgenomen een lijst met de namen en openingstijden van de te bezichtigen monumenten.

 

 

Dank zij financiële steun van de gemeente Sittard-Geleen is het mogelijk dit fraai verzorgd boekje gratis ter beschikking te stellen. Tijdens de Open Monumentendag 2017 is dit op diverse plaatsen in de gemeente gratis verkrijgbaar.De behandelde onderwerpen zijn maar een deel uit het rijke culturele erfgoed. Conclusie: er is veel te zien in Sittard-Geleen-Born!

Afhaaladressen informatie boekje OMD ‘17

  • Born: kassa Kasteelpark Born
  • Obbicht: expositie Glaskunst Harmoniezaal Koestraat 8 Obbicht, zaterdag en zondag 10.00-17.00
  • Geleen: boekhandel Bruna Markt 108 Geleen (openingsuren), Marcellinus en Petruskerk Oud-Geleen zondag 12.00-16.00 uur, Sint Janskluis zondag 13.00-16.00, Dohmen-huis Jodenstraat 7-9, zondag 13.00-16.00 en de Biesenhof, Biesenweg 1, zondag tijdens openingsuren
  • Limbricht: Oude Salviuskerk, zaterdag 14.00-17.00 en zondag 11.00-17.00 uur en café Salden Platz 9 (openingsuren)
  • Munstergeleen: Pater Karel Museum zaterdag 14.00-17.00 uur en zondag 14.00-17.00 uur
  • Sittard:kerken binnenstad, Urnenhof Baandert zaterdag 12.00-16.00 en zondag 12.00-16.00 uur en VVV Limburg winkel in de Rosmolenstraat tijdens openingsuren.

Het informatie boekje is tevens gratis te downloaden via www.vvvsittard-geleen.nl/omd

OMD ‘17 routes

Ook dit jaar zijn er voor de Open Monumentendag Sittard-Geleen een aantal speciale wandel- en fietsroutes ontwikkeld. Zo is er o.a. een stadswandeling door Sittard en een burgerroute door Geleen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.