Nog even nagenieten van de Spaanse zomer

De Spaanse Dag heet dit jaar: FIESTA DEL GUSTO!
September, de meeste vakanties zijn voorbij en het gewone, dagelijkse leven is weer begonnen. Of toch niet?

Nagenieten

Kom nagenieten van de Spaanse zomer tijdens het Fiesta del Gusto – onderdeel van de Food Night – op zaterdag 2 september in de Javastraat en op het Javaplein in Amsterdam Oost. De Food Night is hét streetfood- en cultuurfestival van Amsterdam-Oost. Tussen 14.00 uur en middernacht kun je genieten van wereldse gerechten, cultuur, live muziek en activiteiten. En ook van Spanje, want het Spaans Verkeersbureau is, samen met vertegenwoordigers uit Spanje, ook te vinden op dit Fiesta del Gusto (de toegang is gratis).

 

 

Dus kom mee nagenieten van de zomer en ontmoet Andalusië, Aragón, Castilla y León, Galicië en Murcia, en de “Save Posidonia Project” uit Formentera. Een dag boordevol culinaire proeverijen, workshops, showcookings, optredens en toeristische informatie over verschillende bestemmingen en regio’s en een gevarieerd programma, ook voor kinderen. De regio’s Murcia, Andalusië en Galicië bieden u aan proeverijen van verrukkelijke plaatselijke producten.

Eten

Murcia komt met diverse vertegenwoordigers. Chefkok Alvaro Vicente zal zijn “ster” tapa bereiden, waarmee hij de 2e Prijs heeft gewonnen bij Tapa Gourmet 2017. Pablo Martínez, winnaar van de nationale competitie hamsnijders 2017 (Competición Nacional de Cortadores de Jamón 2017), zal Spaanse ham voor u snijden. Tevens kunt u genieten van heerlijke kazen uit Murcia en Yecla-, Bullas en Jumilla-wijnen; alle met beschermende oorsprongsbenaming (BOB).

 

 

Galicië wordt vertegenwoordigd door Miguel Mosteiro, een professional met veel show cooking-ervaring die een menu bestaande uit drie tapas zal bereiden, waarvan één zoete: humus van mosselen uit Galicië met grissine, spies van inktvis en gekookte aardappelen op Galicische wijze en chocolade-mosselen. Alles begeleid door een heerlijke wijn uit Galicië: de Albariño. Uit Andalusië zal de professionele hamsnijder Bartolomé Piñero de hele dag aanwezig zijn en een demonstratie hamsnijden geven. Dit is een kunst die zeker de moeite van het bekijken waard is en natuurlijk om daarna te proeven. De proeverijen van heerlijke Spaanse wijnen, jamón, kaas en tapas worden op bepaalde momenten door de dag aan onze bezoekers gratis aangeboden. U dient alleen een voucher in te vullen. De vouchers zijn verkrijgbaar on site en ook hier te downloaden. Op is Op!

Programma

We hebben een speciaal programma* voor u gemaakt waar u van kunt genieten op ons eigen podium:

14:00 – 14:15 Flamenco dansvoorstelling voor kinderen
Pastora Flamenco

14:30 – 15:00 Aurelio & Annette
Gaitas en muñeira (muziek en dans uit Galicië)

15:15 – 15:45 Cuadro Flamenco
Erminia Fermández Córdoba (zang), Arturo Ramón (gitaar), Claudio Spieler (percussie) Pastora Flamenco (dans)

16:00 – 16:30 Isabel Bermejo & The Impact
Wereldmuziek, mix van jazz, flamenco, rock…

16:45 – 17:15 Aurelio & Annette
Workshop trommel en tamboerijn (muziek uit Galicië)

17:30 – 18:15 Zarzamora
Gypsy Rumba

18:30 – 19:30 Cuadro Flamenco
Erminia Fermández Córdoba (zang), Arturo Ramón (gitaar), Claudio Spieler (percussie) Pastora Flamenco (dans)

19:15 – 19:45 Isabel Bermejo & The Impact
Wereldmuziek, mix van jazz, flamenco, rock…

20:00 – 20:30 Aurelio & Annette
Gaitas en muñeira (muziek en dans uit Galicië)

20:45 – 21:30 Zarzamora
Gypsy Rumba

21:45 – 22:15 Cuadro Flamenco
Erminia Fermández Córdoba (zang), Arturo Ramón (gitaar), Claudio Spieler (percussie) Pastora Flamenco (dans)

22:30 – 23:30 Isabel Bermejo & The Impact
Wereldmuziek, mix van jazz, flamenco, rock…

* alle tijden van het programma zijn onder voorbehoud

Bezoek ook www.spaansedag.nl.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.