Salkantay- en Lares Trail beeldschoon wandelalternatief voor Inca-Trail naar Machu Picchu

Outdoorliefhebbers die graag hun grenzen opzoeken vinden in Peru alles wat hun avontuurlijke hartje begeert. Oogverblindende landschappen met hier en daar indrukwekkende Inca overblijfselen, valleien met kolkende rivieren, oneindige pieken en bossen: de lijst aan redenen om een wandeltocht door Peru te maken is eindeloos.

DOCUMENTACION FOTOGRAFICA ABANCAY PERU

De bekendste trektocht van Peru is zonder twijfel de 45 kilometer lange Inca-Trail naar de verborgen stad Machu Picchu in Zuid-Peru. Toch zijn er meerdere wegen die naar Machu Picchu leiden. Namelijk de Salkantay Trail en de Lares Trail: beide zijn beeldschoon, minder druk en de natuur is ongerept. Reden genoeg om kennis te maken met de twee alternatieve wandeltochten voor de Inca-Trail naar Machu Picchu:

Ongerepte natuur tijdens Salkantay Trek

Volgens National Geographic Adventure Travel Magazine is de Salkantay Trek één van de 25 beste trekkings in de wereld. En wij snappen wel waarom. De 74 kilometer lange route voert wandelaars over oude afgelegen wandelpaden door de Andes, langs hoge pieken en diepe dalen, met als kers op de taart de indrukwekkende 6.271 meters hoge Salkantay gletsjer. De route kan in vijf of zeven dagen gedaan worden. De 5-daagse route start in Mollepata en loopt via Salkantay tot aan het voorstadje van Machu Picchu, Aguas Calientes. De 7-daagse route start hetzelfde maar is inclusief Machu Picchu en eindigt in Intipunku.

 

 

Salkantay betekent in Quechua (taal van de Inca’s) ‘Woeste berg’, maar niets is minder waar. Deze route is namelijk veel rustiger en minder toeristisch dan de parallel gelegen Inca-Trail. De Salkantay Trail start op zo’n 50 kilometer ten noordwesten van de voormalige Inca-hoofdstad Cusco en verbindt de steden Mollepata en Cusco met Machu Picchu. De sterk afwisselende natuur maakt deze route een must voor natuurliefhebbers met conditie.

‘Local experience’ tijdens Lares Trek

De 33 kilometer lange 5-daagse Lares Trek is iets minder zwaar dan de Inca-Trail en een perfect alternatief om te genieten van het avontuur, de natuur en cultuur van de Andes. Deze wandeltocht neemt wandelaars mee langs spectaculaire berglandschappen en pittoreske, traditionele Andes-dorpen waar kennis gemaakt kan worden met de lokale bevolking en hun cultuur. Ook komen wandelaars tijdens de Lares Trek veel dieren zoals alpaca’s, lama’s, condors en adelaars tegen. De Lares Trek start in Cusco om vervolgens in de stad Lares thermale baden, bekend om hun genezende werking, te bezoeken. Vanuit hier begint de ‘echte’ wandeltocht door het Andesgebied. De route eindigt in de plaats Ollantaytambo waar de trein naar Machu Picchu vertrekt.

 

 

Voor zowel de Salkantay als de Lares Trek geldt dat een goede voorbereiding van cruciaal belang is. Het wordt vanwege de hoogte aangeraden om minimaal drie dagen voor start van de wandeltocht te acclimatiseren in Cusco. De beste wandelperiode voor beide trekkings is van maart-november.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.