De mooiste kampeerervaringen in Idaho

De Amerikaanse staat Idaho heeft zo’n 35 miljoen hectare land dat toegankelijk is voor de vakantieganger om te kamperen. Overnachten aan de oever van een meer, tussen de zandduinen of midden in de wilde natuur. Idaho biedt een uitgebreid palet aan glamping opties en kampeerterreinen op zowel toegankelijke, welbekende plekken als op de verborgen plekjes.

Day 1. Lower Salmon Canyons white water rafting put in near Whitebird in Region II.

Glamping staat voor kamperen met de luxe van thuis, oftewel “glamorous camping”. In Idaho zijn tal van glamping mogelijkheden midden in de natuur waar de vakantieganger geen gedoe heeft met het in elkaar zetten van een tent of het slapen op een luchtbed. De Huckleberry Tent en Breakfast, op ongeveer 50 km van Sandpoint, biedt een luxe ervaring in de wildernis. De canvas tenten zijn uitgerust met een queensize bed en de keuken is van alle gemakken voorzien.

Traditionele Yurts en omgetoverde vuurtorens

In Clearwater County kan de vakantieganger kiezen voor de glamping tenten van River Dance Lodge. Deze lodge biedt een bijzondere ervaring met traditionele Amerikaanse barbecue faciliteiten maar ook massages in de luxueuze tenten.

Een echte glamping ervaring kan de reiziger opdoen in een traditionele Yurt, een traditionele Mongolische ronde tent waar men tijdens alle seizoenen van het jaar kan overnachten. Op ongeveer 1,5 uur rijden van de hoofdstad Boise, ligt Banner Ridge Yurt, verborgen in Boise National Forest met uitzicht op de South Fork of the Payette River. In de winter is er directe toegang tot verschillende sneeuwschoentracks en langlaufloipes.

Meerdere oude vuurtorens zijn omgetoverd tot kampeerplekken. In de vuurtoren bevindt zich alleen een bed en primitieve keukenfaciliteiten. Omdat deze vuurtorens niet oorspronkelijk bestemd zijn voor overnachtingen zijn veel van de vuurtorens niet uitgerust met water en elektriciteit, de kampeerder dient zelf te zorgen voor water en licht tijdens een overnachting op deze bijzondere plek. Back to Basic!

 

 

Kamperen langs het water

Langs de 5.000 kilometer aan rivieren en wateren die Idaho rijk is, bevinden zich bijzondere campings. Campground Maiden Rock is gelegen aan het Lake Pend Orielle in het noordwesten van Idaho.

 

 

De camping ligt aan een zogenaamde hike-in beaches, een strand waar de kampeerder alleen te voet kan komen of met de boot. Net naast de grens met Oregon ligt de River Side Camping in de Lower Salmon Canyon. Naast gewone kampeerplekken kan de kampeerder hier ook overnachten op een bijzondere plek; het strand aan de Lower Salmon River. In de ochtend stapt de reiziger uit de tent, direct de raftboot in.

Overnachten op een ranch

Idaho heeft verschillende ranches die bezocht kunnen worden, waarvan sommige ook kampeerplekken aanbieden. Met een eigen tent of camper kan er bijvoorbeeld overnacht worden op de Eagle Ridge Ranch in Island Park, waar men zich in het hart van het land van de cowboys bevindt. De ervaring kan compleet gemaakt worden met een paardrijtocht door de omgeving.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.