Een kijkje in het programma van de European Outdoor Film tour 17/18

In ettelijke honderd films, hebben we gezien hoe atleten, zotte alternatievelingen, bijzondere stellen of gewoon avonturiers volledig mislukten of ongekende adrenaline kicks vieren. We volgden hen naar de meest afgelegen hoeken van de aarde en hebben de (on)mogelijke kanten van de outdoorsport ontdekt.
De verhalen en avonturen verschillen elk jaar, maar de echtheid blijft. De meest inspirerende, gekste, mooiste en ontroerendste films zijn de basis voor het programma van de E.O.F.T. 17/18.

ICE CALL – skiën

Freeskiër Sam Favret volgt de roep van het ijs en laat ons het ‘mer de glace’ van een geheel nieuwe kant zien. Voor hem is de grootste Franse gletsjer een reusachtig pretpark met natuurlijke halfpipes, kickers en tunnels. Wij volgen hem op z’n snelle rit door een wereld van sneeuw en ijs de diepte van de gletsjer in, en weer terug!
Frankrijk 2016 // PVS Company // directeurs: antoine Frioux, Alexis Blaise, Maxime Moulin // acteur: Sam Favret // 3 minuten

 

 

DUG OUT – expeditie

De uitgeholde boomstam is al duizenden jaren het traditionele transportmiddel van de Huaorani in Ecuador. De holle boomstam is een van de oudste scheepstypen ter wereld, en precies daarmee willen Benjamin Sadd en James Trundle de mysterieuze jungle van het amazonegebied verkennen. Voor de realisatie van deze droom moeten de twee Britten veel investeren. Niet met geld, maar met zwaar handwerk.

 

 

Terwijl hun boomstam onder de aanwijzingen van Huaorani-man Bay Nenquiqwi langzaam maar zeker vorm krijgt, storten de beide Britten zich steeds meer in de geheimzinnige wereld die jungle heet. Tussen slingerende lianen en apengebrul maken de twee een tocht in een onbekende, mysterieuze wereld en leren zichzelf van een hele nieuwe kant kennen.
Engeland 2017 // The Trail to Everywhere // directeur: Benjamin Sadd // acteurs: Benjamin Sadd, James Trundle // 20 minuten

INTO TWIN GALAXIES – expeditie

Op Groenland speelt zich het nieuwste avontuur van Ben Stookesberry, Sarah McNair-Landry en Erik Boomer af. Ze willen met snow kites de gigantische ijskap van Groenland oversteken om vervolgens met hun kajaks via een smeltwatergeul de gletsjer weer af te varen. Het is een reis door een breekbaar en gevaarlijk paradijs. Sarah leert de ongebreidelde kracht van de wind tijdens een zware val met haar snowkite kennen, Boomer riskeert lijf en leden op een enorme waterval met diverse treden en zelfs Ben, de doorgewinterde expert van de expeditie, ziet in dat er temperaturen zijn waarbij het praktisch onmogelijk is om je in een kajak te verplaatsen…
Oostenrijk 2017 // Red Bull Media House // directeur: Jochen Schmoll // acteurs: Ben Stookesberry, Sarah McNair-Landry, Erik Boomer // 35 min

CHOICES – portret

Steph Davis heeft voor het klimmen gekozen. Begin twintig brak ze haar rechtenstudie af waarmee ze haar carrière-in-spe als advocaat liet voor wat die was, en ging in haar auto wonen… jarenlang! Na grote klimsuccessen in Yosemite en expedities naar Patagonië en Pakistan verhuisde ze naar Moab, Utah, waar zij haar tweede passie, het basejumpen, ontdekte. Ze heeft nooit spijt gehad van haar onconventionele keuze en leven, ondanks dat het noodlot meermaals toesloeg. Vier jaar geleden verloor ze haar echtgenoot Mario Richards tijdens een wingsuit-basejump in de Dolomieten, maar Steph blijft in haar droom om te vliegen geloven. Een leven met buitengewone beslissingen, die aantonen dat een schijnbaar verkeerde keuze toch goed kan uitpakken.
Duitsland 2017 // HelliVentures Filmproduktion // directeur: Teresa Hoerl // acteurs: Steph Davis, Ian Mitchard // 15 minuten

LA CONGENIALITÁ – portret

Simone Moro en Tamara Lunger vormen een divers koppel met grote doelstellingen en een leeftijdsverschil van achttien jaar. Als gepassioneerd winterklimmer heeft Simone een groot aantal ‘top’successen op zijn naam staan. En Tamara zit haar grote voorbeeld dicht op de hielen. De rolverdeling in het team leek duidelijk: hij was de meester, zij de leerling, maar als dit perfect op elkaar ingespeelde duo in het voorjaar van 2017 naar de Kanchenjunga reist, om de hoogste traverse van een 8.000-er te testen, dwingen de omstandigheden tot een snelle wisseling van de rollen…
Duitsland 2017 // HelliVentures Filmproduktion // directeur: Christian Schmidt // acteurs: Simone Moro, Tamara Lunger // 20 minuten

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.