Kom naar de avondrondleidingen in Museum de Gevangenpoort!

Tijdens de Nacht van de Dictatuur op vrijdagavond 8 september as. organiseert Museum de Gevangenpoort in samenwerking met Amnesty International en het Nederlands Helsinki Comité speciale avondrondleidingen door het eeuwenoude cellencomplex.

Museum de Gevangenpoort

Museum de Gevangenpoort

Activisten uit Bakoe, Moskou en de Krim vertellen hier hun persoonlijke verhalen over het democratisch verzet in Azerbeidzjan, Rusland en Oekraïne. De Engelstalige rondleidingen starten om 20.30, 20.45, 21.30 en 21.45 uur bij Museum de Gevangenpoort. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.nachtvandedictatuur.nl.

Over de Nacht van de Dictatuur

De Nacht van de Dictatuur is als tegenhanger van de Dag voor de Democratie in het leven geroepen, om op een andere manier stil te staan bij de betekenis van democratie en rechtsstaat.

 

 

Museum de Gevangenpoort laat de geschiedenis van zeven eeuwen strafrecht zien. We vinden het belangrijk om deze geschiedenis waar mogelijk te verbinden met hedendaagse discussies en actualiteiten rondom het strafrecht en de rechtsstaat, zoals tijdens de Nacht van de Dictatuur.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.