Onderzoek TUI: aanspreken op gedrag verbetert hergebruik hotelhanddoeken

We hebben ze allemaal wel eens op een hotelkamer zien liggen. Kaartjes met de boodschap die gasten moet aansporen handdoeken niet al na één keer gebruiken in de was te doen. Toch constateert TUI dat er nog veel te winnen is op dat gebied. De reisorganisatie onderzocht dan ook of de manier waarop deze boodschap gebracht wordt, van invloed is op het gedrag van gasten. En wat blijkt? Mensen aanspreken op hun ‘thuisgedrag’ werkt het beste.

TUI

TUI

Aanleiding

Dagelijks worden er honderdduizenden handdoeken gewassen in hotels over de hele wereld. Dit gaat gepaard met enorme hoeveelheden wasmiddel en ontelbare liters water en heeft een grote impact op het milieu. Toch constateert TUI dat het verzoek aan hotelgasten om handdoeken meerdere dagen te gebruiken vaak aan dovemansoren gericht is.

 

 

En dat is een gemiste kans want door handdoeken vaker te gebruiken kunnen hotelgasten een substantiële bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu. Melvin Mak, Sustainability Manager TUI Benelux onderzocht dan ook wat de beste manier van communiceren is om gasten hun handdoeken meerdere dagen te laten gebruiken.

 

 

Onderzoeksopzet

Gedurende een maand werden in de 700 kamers van hotelaccommodatie TUI Magic Life Fuerteventura drie type boodschappen in drie verschillende talen (Engels, Spaans en Duits) gecommuniceerd. Een boodschap met nadruk op de milieuaspecten van handdoekgebruik (de gangbare boodschap die vaker in hotelkamers wordt gebruikt):

Een boodschap met een vleugje humor erin verwerkt:

En een boodschap waarmee ingespeeld werd op de gewoonten van de gasten thuis:

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.