KLM neemt volgende strategische stap in social media met WeChat Pay

Vanaf vandaag biedt KLM klanten de mogelijkheid om tickets en diensten te betalen via de online betaaldienst WeChat Pay op KLM.com en WeChat. KLM is de eerste niet-Chinese luchtvaartmaatschappij die deze betaalmethode via het meest populaire socialmediaplatform van China.

Over de app

““De WeChat Pay-betaalmethode is een perfecte volgende stap in onze sociale mediastrategie. Wij willen aanwezig zijn op de platformen waar onze klanten zijn; in China is dat op WeChat. Dit land heeft zich ontwikkeld tot een zeer belangrijke markt voor KLM. Met WeChat Pay kunnen klanten van KLM een ticket boeken en via WeChat betalen, daarna ontvangen ze relevante vluchtinformatie en kunnen ze 24/7 vragen stellen via hetzelfde platform. WeChat Pay geeft ons waardevolle inzichten waarmee we in de toekomst ook op andere sociale mediaplatforms betaalmethoden kunnen implementeren. Met deze volgende stap bevestigen we wederom onze rol als luchtvaartpionier.’’”- Pieter Elbers – KLM president-directeur & CEO

 

 

WeChat telt ruim 963 miljoen actieve gebruikers per maand, waarvan er 600 miljoen WeChat Pay hebben geactiveerd. Met deze in de WeChat-app geïntegreerde betaalfunctie kunnen gebruikers snel hun betaling via hun smartphone afronden zonder het platform te hoeven verlaten. WeChat Pay wordt vrijwel overal in China geaccepteerd. Meer dan 40% van alle mobiele transacties wordt op deze manier uitgevoerd. De service is beschikbaar voor alle gebruikers met een Chinese bankrekening.

 

 

Eenvoudig

Een KLM-ticket betalen is daarmee heel eenvoudig geworden: wanneer de klant via een desktop een ticket via KLM.com boekt en daarbij WeChat Pay als betaalmethode kiest, wordt er een QR-code vrijgegeven. Door het scannen van deze code worden gebruikers naar WeChat Pay doorgeleid. Het bedrag wordt vervolgens afgeschreven en de betaling met succes afgerond. Klanten die een ticket via hun mobiel of via de WeChat-app boeken en daarbij WeChat Pay als betaalmethode kiezen, worden automatisch naar WeChat Pay doorgeleid waar ze eenvoudig hun ticket kunnen betalen. Gebruikers hoeven hun betaalpas of credit card maar één keer te koppelen aan WeChat Pay om van de dienst gebruik te kunnen maken.

KLM op WeChat

KLM opende in 2014 een WeChat-account om haar Chinese passagiers diensten, brand content en commerciële aanbiedingen via het platform te kunnen bieden. Sinds mei 2017 kunnen klanten van KLM ervoor kiezen via WeChat hun boekingsbevestiging, incheckmeldingen, boarding pass en vluchtupdates te ontvangen. Bijna 25% van alle Chinese KLM-klanten die online boeken, ontvangt nu vluchtinformatie via WeChat. KLM ontvangt per week meer dan 8.000 vragen over haar dienstverlening, die voor het grootste deel in het Chinees worden gesteld.

KLM op social media

KLM heeft sinds 2009 een reputatie verworven als innovatieve en baanbrekende onderneming op het gebied van socialmediadiensten en -campagnes. In april 2017 had KLM meer dan 25 miljoen fans en volgers op verschillende socialmediakanalen. Hierop wordt KLM iedere week ruim 100.000 keer genoemd. In 15.000 gevallen gaat het daarbij om vragen of opmerkingen die persoonlijk worden beantwoord door ons socialmediateam, dat met 250 medewerkers bovendien het grootste ter wereld is. KLM biedt dag en nacht ondersteuning op Facebook, Messenger, Twitter, LinkedIn, WeChat en KakaoTalk (Koreaans) in negentalen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Chinees, Japans en Koreaans. Tijdens Europese kantooruren kunnen klanten ook in het Italiaans bij KLM terecht. KLM bood als eerste luchtvaartmaatschappij klanten wereldwijd de mogelijkheid reisdocumenten en statusupdates via Messenger te ontvangen. KLM biedt deze service ook op Twitter en WeChat.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.