Onontdekte kleuren in de grote landschapsbioscoop van het Geo-Natuurpark Frau-Holle-Land

Naast het groen van de bossen en het blauw van de lucht is het felroze van de bloeiende papavervelden in Germerode gegarandeerd de indrukwekkendste kleur in het geo-natuurpark Vrouw Holle-land Werratal.Meißner.Kaufunger Wald. De felroze velden, die meestal vanaf eind juni bloeien, strekken zich uit zover het oog reikt en beslaan dit jaar in Germerode maar liefst 25 hectare. Voor het eerst zal er ook op het hooggebergteplateu van de Ringgau op 3,5 hectare papaver worden verbouwd.

Lust voor het oog

Het gebied tussen de Werra, de Meißner en het Kaufunger Wald is in ieder seizoen een lust voor het oog. Ieder jaar begint de grote landschapsbioscoop met fris lentegroen op de bosrijke hellingen van het middelgebergte. Op hetzelfde moment dat het koolzaad bloeit, lokt de sneeuwwitte, in het zonlicht stralende kersenbloesem met meer dan 100.000 kersenbomen bezoekers naar Witzenhausen en omgeving. In mei en juni kunnen natuurliefhebbers zeldzame orchideeën bewonderen. ‘s Zomers zijn de kleurrijke zomerweiden oogstrelend, tot de herfst de regio in zachte rood-, geel- en bruintinten kleedt. In de winter lokken de sneeuw en de wintersportmogelijkheden bezoekers naar de Hohe Meißner. Dit is met 754 meter de hoogste berg in Noord-Hessen, het land van Grimm, die ook dan nog in het wit gekleed gaat als het landschap rondom alweer tot nieuw leven ontwaakt.

Vrouw holle

Het is niet verrassend dat Vrouw Holle op de Hohe Meißner woont. Veel van de authentieke, legendarische plaatsen van Vrouw Holle zijn hier te vinden. De meeste mensen kennen Vrouw Holle echter alleen als sprookjesfiguur van de gebroeders Grimm, die dit sprookje hier in Noord-Hessen, het land van Grimm, hebben geschreven. Om de minder bekende ‘Duitse Sagen’, die de gebroeders Grimm 200 jaar geleden publiceerden, draait het jubileumjaar ‘sagenhaft’ (‘legendarisch’) van de Duitse Sprookjesroute. In 2017 staan Vrouw Holle en de Hohe Meißner hierbij centraal. ‘Legendarisch.

 

 

De onontdekte kant van Vrouw Holle’. Bezoekers aan het Werratal kunnen zich vanaf Pasen, wanneer de Sprookjesweek in de voormalige zoutziedersstad Bad Sooden-Allendorf begint, tot het eind van het jaar verheugen op allerlei fantastische activiteiten: lezingen en theater, exposities en een picknick-flashmob bij de legendarische Vrouw Holle-vijver zijn slechts enkele voorbeelden van wat bezoekers hier tussen de Hohe Meißner en de Werra kunnen verwachten.

 

 

Werratal

Al wandelend, fietsend en kanoënd kunnen de gasten genieten van rust en ontspanning alsook weidse, adembenemende uitzichten over de aaneengesloten landschappen. De Werratal-Radweg verbindt de vredige, maar desondanks levendige vakwerkstadjes langs de rivier met elkaar. Deze route bestaat dit jaar 20 jaar en is een van de populairste fietsroutes langs rivieren in Duitsland. Kastelen en burchten getuigen ervan dat het Werratal altijd al een grensgebied was, voor het laatst ten tijde van de Koude Oorlog. Aan dit hoofdstuk in de Duitse en Europese geschiedenis herinnert ook het Grensmuseum Schifflersgrund bij Bad Sooden-Allendorf. Van de 21 op kwaliteit gecontroleerde premiumwandelroutes zijn er meerdere die langs de voormalige Duits-Duitse grens voeren, waarbij ook resten van de voormalige grens te zien zijn, zoals kolonnewegen, een Stasi-sluis en grenspalen. Vandaag de dag loopt hier de zogeheten Grüne Band, een groene zone met een indrukwekkende variëteit aan flora en fauna. De hoge standaard van de wandelroutes is vast en zeker ook de reden dat een vakjury regelmatig routes in het natuurpark Meißner-Kaufunger Wald nomineert voor de verkiezing van de mooiste wandelroutes van Duitsland, zoals op dit moment de EntdeckerTour Hessische Schweiz (P4).
De meest recente prijs die werd gewonnen, was voor de Werra-Burgen-Steig Hessen, die de 2e plaats bereikte. Deze 133 km lange ‘Qualitätsweg Wanderbares Deutschland’ verbindt de imposante burchten en kastelen vanaf de Tannenburg in Nentershausen tot aan Hann. Münden, waar de Werra en de Fulda bijeenkomen en verdergaan als de Weser.

Onontdekte schatten

Het Werratal ten oosten van Kassel in Noord-Hessen, het land van Grimm, herbergt nog tal van onontdekte schatten: bijv. kleine, bijzondere musea zoals het tinfigurenkabinet, maar ook de Gustav-mijn en een tropische kas. Daarnaast zijn er bijzondere feesten met eeuwenoude tradities en is er een rijke schat aan vakwerkornamenten. Het is de hoogste tijd om dit alles te ontdekken!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.