Saar-Hunsrück-Steig mooiste wandelroute van Duitsland 2017

De lezers van het toonaangevende Duitse tijdschrift ‘Wandermagazin’ hebben de Saar-Hunsrück-Steig uitgekozen tot het mooiste langeafstandswandelpad van 2017! Daarmee is deze route de eerste die voor de tweede keer de begeerde titel wint. Omdat de route in 2015 ingrijpend is gewijzigd en inmiddels de hele streek Saar-Hunsrück doorkruist, van Perl aan de Moezel tot Boppard aan de Rijn, mocht ze nog een keer meedoen. En zo is alweer een van de Top Trails of Germany als winnaar uit de bus gekomen.

Weinig asfalt, veel natuur

De 410 km lange Saar-Hunsrück-Steig biedt op zijn 27 etappes een enorme variëteit aan landschappen. Het is de wandelroute met het minste asfalt (5%) en de meeste natuurlijke paden (70%) van Europa. 4 etappes voeren door het Nationalpark Hunsrück-Hochwald. Geen wonder dus dat deze route de hoogste score heeft gekregen van alle Premium wandelroutes in Duitsland.

 

 

Wandelroute met verslavingspotentieel

De redactie van ‘Wandermagazin’ over de Saar-Hunsrück-Steig: “De route weet ons telkens weer te verrassen, van de Romeinse stad Trier, via de edelsteenstad Idar-Oberstein tot aan Boppard aan de Rijn. Op kronkelende paadjes door de uitgestrekte bossen gaan we helemaal op in de veelzijdige natuur, de oprechte gastvrijheid en de weldadige rust en stilte. Onderweg ruige en diepe dalen met spannende klimpassages, een Romeinse Villa Rustica en de enorme Keltenmuur.”

 

 

Voor iedereen die liever dagtochten maakt zijn er 111 Traumschleifen (droomlussen); van korte en gemakkelijke wandelingen voor het hele gezin tot uitdagende kuitenbijtertjes voor de sportieve wandelaar. De Traumschleife LandZeit Tour heeft dit jaar de tweede plaats behaald in de categorie dagtochten. Vanaf deze herfst zijn er bovendien 10 Traumschleifchen, wandelingen van slechts enkele kilometers die toch zeer afwisselend zijn.


Meer informatie: www.toptrails.nl en www.saar-hunsrueck-steig.de.
Een grote variatie aan wandeltrektochten met bagagevervoer op de Saar-Hunsrück-Steig is te vinden op www.duitsland-reisgids.nl.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.