Ryanair dringt klanten aan om het bagagebeleid te respecteren om vertragingen te voorkomen

Ryanair, Europa’s nr. 1 airline heeft 18 augustus zijn klanten er opnieuw op aangedrongen om volledig te voldoen aan de regels van de cabinebagage die herhaaldelijk niet worden nageleefd waardoor vertragingen oplopen bij het boarden tijdens het zomerseizoen. Ryanair klanten genieten van een van het meest soepele cabinebeleid in Europa en kunnen een 10 kg cabinebagage en een kleinere bagage aan boord brengen. Echter, gezien de Ryanair-vluchten deze zomer 97% vol zijn worden klanten eraan herinnerd dat ze aan de volgende bagageregels moeten voldoen.

Cabinebagage

De maximale afmetingen voor cabinebagage zijn:

  • 1 normale cabinebagage (55cm x 40cm x 20cm in grootte en 10kg in gewicht)
  • 1 kleine bagage (handtas, laptoptas, luchthaventas etc)

Door de ruimtebeperkingen van de cabine kunnen enkel 90 normale cabinebagages (55 x 40 x 20 cm) in de cabine worden vervoerd en alle resterende cabinebagages kunnen kosteloos vervoerd worden in het vliegtuigruim. Beide handbagages moeten in het bagagetoestel bij de boarding gate passen en eventuele te grootte cabinebagages worden geweigerd of, indien beschikbaar, in het vliegtuigruim geplaatst voor een vergoeding van £ 50/ € 50.

 

 

Priority boarding

Klanten die Priority Boarding aanschaffen zijn gegarandeerd om hun bagage aan boord te krijgen, aangezien zij het vliegtuig eerst instappen. Priority Boarding kan bij een boeking vanaf slechts € 5 worden toegevoegd. Klanten die op korte 2-4 dagen trips reizen en die hun bagage niet in het vliegtuigruim willen vervoeren worden geadviseerd om Priority Boarding toe te voegen.

 

 

Incheckbagage

Klanten die op een langere vakantie gaan en die meer dan 10 kg bagage willen brengen worden geadviseerd om incheckbagage te selecteren en hun bagage in het ruim in te checken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.