Oosterse Dagen slaan de brug naar China en Japan

Naast tentoongestelde klokken en bellen uit Azie maakt Museum Klok & Peel in Asten ook delen van deze cultuur zichtbaar. De “Oosterse Dagen” slaan daarmee een brug tussen de westerse en aziatische cultuur, met name die van China en Japan. Op 26 en 27 augustus worden ze weer gehouden.

oosterse dagen

Twee dagen oosterse cultuur

Dat betekent: twee dagen oosterse cultuur in optima forma in en rond het museum. Hoogtepunten op beide dagen zijn spetterende optredens van een groep Chinese danseressen (13.30 en 15.30 uur) en van een groep Taiko-trommelaars (14.30 uur). Nog meer muziek: sessies met klankschalen gedurende beide dagen.

 

 

De Oosterse Dagen, ooit begonnen met de presentatie van bonsaiboompjes, krijgen steeds meer het karakter van een echte beurs. Terwijl de kinderen zich leuk bezig kunnen houden met schminken, tangram, vlindersudoku en knutselen, kunnen de ouders genieten van demonstraties bonsai-kweken, maar ook van Japanse kalligrafie -, origami – , ikebana – en yoga-workshops.

 

 

Men kan op de Oosterse dagen ook kennismaken met acupunctuur, moxa en cupping, reiki, Chinese voetmassage, energetische behandelingen, Thaise massage en shiatsu. Bijzonder zijn de geëxposeerde kimono’s. Bezoekers kunnen ook alles leren over het bloemen stempelen op Sakuradoek. En natuurlijk: geen Oosterse Dagen zonder oosterse hapjes én spannende vechtsportdemonstraties, dit keer Jiu Jitsu. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gratis rondleidingen met informatieverstrekking over de Astense collectie Chinese klokken (dagelijks om 13.00 en om 15.00 uur.).

Oosterse Dagen, Museum Klok & Peel, Ostaderstraat 23, 5721WC Asten, zaterdag 26 en zondag 27 augustus, dagelijks tussen 12.00 en 17.00 uur

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.