Kom je grenzen verleggen met Japanse Jiu Jitsu!

ASTEN – KenShin Martial Arts is een kleine school voor vechtkunsten (martial arts) in Den Bosch. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus komt deze school naar Museum Klok & Peel in Asten om er tijdens de Oosterse Dagen demonstraties Jiu Jitsu te verzorgen. De vechtkunst demonstraties vormen een populair onderdeel van de Oosterse Dagen.

Geschiedenis

Dit jaar is gekozen voor Jiu Jitsu, een vechtkunst die in Japan is ontwikkeld in de dagen van de roemruchte samoerai (12e tot late 19e eeuw). Hun vaardigheid wordt onder de Bu Jitsu (krijgskunst) geschaard en is gebaseerd op verdediging tegen allerlei realistische aanvallen. De samoerai leerden zich verdedigen met en zonder wapens. Met wapens: het lange en korte zwaard; zonder wapens: Jiu Jitsu.

 

 

Vechtkunst

KenShin Martial Arts staat voor toewijding bij het beoefenen van de vechtkunst. Het verleggen van de eigen grenzen speelt een grote rol. KenShin laat zien dat je door toewijding meer kunt dan je dacht te kunnen. KenShin Jiu Jitsu streeft naar kwaliteit van de uitvoering door oefening van eenvoudige technieken. Bij de training van basisvaardigheden wordt veel aandacht besteed aan motoriek en ademhaling. Die elementen zijn net zo belangrijk als de verdedigingstechnieken zelf.

 

 

Bij de demonstraties vertelt KenShin Martial Arts het verhaal van de Jiu Jitsuka. De leden laten zien wat Jiu Jitsu is en hoe het zich heeft gevormd. De diversiteit van basisoefeningen en trainingsvormen is groot en daarmee interessant. Bezoekers van de Oosterse Dagen zullen de demonstraties zeker niet willen missen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.