Mindful wandelen in het Meetjesland, met audiofragmenten

In een wereld waar alles constant in beweging is, stapelt stress zich op. Wandelen is een goede manier om deze stress weg te werken. Toerisme Oost-Vlaanderen en de dienst welzijn van het provinciebestuur ontwikkelden samen een ‘mindful wandeling’ in het Meetjesland, die je laat stilstaan bij de rust en de natuur van het Krekengebied.

Bewuster leven

Mindfulness is een aandachtstraining met focus op bewuster leven, in het hier en nu, om zo helemaal tot rust te komen. De Mindful Walk van Toerisme Oost-Vlaanderen voegt daar nu ook de prachtige omgeving van het groene Meetjesland aan toe. Zo komt de wandelaar dichter bij zichzelf én wordt hij zich helemaal bewust van de natuur om zich heen.

 

 

Ervaren coach Petra Neyt van MTRX stippelde een mindful wandelroute uit op het wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken, met begeleidende geluidsfragmenten. Wandelaars krijgen onderweg 20 oefeningen te horen die hun aandacht op zichzelf en de omgeving richten. De Mindful Walk in het Meetjesland is de eerste in Oost-Vlaanderen.

 

 

“Recreatie is belangrijk om een gezonde balans in het leven te behouden” zegt gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen, Eddy Couckuyt. “Dat is het uitgangspunt geweest bij dit initiatief. Voor deze mindful wandeling is ervaring met mindfulness niet nodig. Ze is dus toegankelijk voor iedereen. Mindful wandelen is nog niet zo bekend in België en wij pakken alvast uit met een unicum in Oost-Vlaanderen”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.