Met je kinderen op avontuur in de Krimpenerwaard

Bruggenbouwers, bling-bling fans, mini-Freek Vonkjes, sportievelingen of smulpapen: wat voor (klein)kinderen je ook hebt, ze zullen zich geen moment vervelen in de Krimpenerwaard! Neem ze mee voor een spannend en actief dagje uit in het Groene Hart. Klim en klauter in de speelpolder, ontdek de natuur, kano samen door de sloten, bekijk bezige bijen in de imkerij, proef lekkere kaas en vers boerenijs of maak je eigen sieraad in het Zilvermuseum.

Kom en ontdek zelf welke mooie avonturen de Krimpenerwaard voor jullie in petto heeft. Wil je langer genieten van al het leuks dat dit ‘eiland’ jullie te bieden heeft? Maak je avontuur dan compleet met een logeerpartij bij de boer!

Pak je paspoort, we gaan op reis

Wat is er allemaal te doen? Pak het Paspoort Krimpenerwaard erbij en je hebt alvast keuze uit dertig activiteiten die leuk zijn voor kinderen van acht tot veertien jaar én voor volwassenen. Je krijgt ook nog eens bij alle attracties korting of iets extra’s op vertoon van je paspoort. “We zijn net naar een kaasboerderij geweest want ik vind koeien superleuke beesten en ik mocht mee de stal in! Vanmiddag mag mijn broertje kiezen wat we gaan doen. Ik geloof dat we dan gaan kajakken door het Loetbos” vertelt Sanne Rond enthousiast. “Ze mochten allebei iets kiezen uit het paspoort” vult Sanne’s vader aan. “Gelukkig staan er ook restaurants in waar we straks kunnen uitpuffen met een lekker streekgerecht.” Je kunt het paspoort downloaden op www.paspoortkrimpenerwaard.nl.

 

 

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in de Krimpenerwaard. Er zijn bijvoorbeeld veel fiets- en wandelroutes die leuk zijn om samen met kinderen te volgen. Zoals de ‘Waotterrotroute’ die je langs fietsknooppunten voert die iets met water te maken hebben. “De kinderen leren op school over de strijd tegen het water maar hier komt die lesstof echt tot leven. We zijn net bij de Stolwijkersluis geweest en fietsen zo naar de Haastrechtse molen” vertelt Maarten de Rooij. ‘En de Eendenkooi Nooitgedacht is erg leuk voor de jongste.” En wat denk je van picknicken onderweg,

 

 

zelf ijsjes maken of een dag meelopen met de molenaar? Of voel je een echte zilversmid en maak in het Schoonhovens Zilvermuseum je eigen sieraad. Op www.stapuitjestad.nl vind je deze en nog veertig andere leuke uitjes in de ‘achtertuin’ van Rotterdam en Den Haag waaronder een aantal uitjes in de Krimpenerwaard.

30e Nationale Zilverdag

Kom je buiten spelen?

Lekker vrij spelen in de speelpolder: kinderen van vier tot twaalf jaar kunnen er slootje springen, bruggen en hutten bouwen, beestjes bestuderen, op hun rug naar de wolken kijken, vissen in de sloot en wat ze verder maar verzinnen om te doen. “Wow, ik heb met Pim een echte dam gebouwd!”, roept Luuk. “Maar goed dat we wat droge kleren voor je in de tas hebben zitten” antwoordt Luuk’s moeder lachend vanaf het picknickkleed. De Krimpenerwaard heeft maar liefst vijf speelpolders en zelfs een heus Piratenpad, van de Surfplas naar speelpolder Krimpenerhout. Daar kun je touwsjorren, mastlopen, op de foto als piraat, poldermuziek maken, aanmodderen en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op www.speelpolders.nl

Feestje

Ben je nog op zoek naar ideeën voor een leuk kinderfeestje? De Krimpenerwaard biedt meer dan genoeg keus: van speurtochten en zelf chocolade of ijs maken tot boerderijfeestjes en kaarsen maken bij de imker. Een overzicht van alle kinderfeestjes, uitjes, fiets- en wandelroutes, horeca en overnachtingsmogelijkheden in de Krimpenerwaard vind je op www.uitindewaard.nl.

Kom langs en ontdek zelf de Krimpenerwaard! De Krimpenerwaard is een ‘eiland’ in het Groene Hart, een groene oase in het midden van de Randstad, gelegen tussen de steden Rotterdam, Utrecht en Gouda. De rivieren de Lek, de Vlist en de Hollandse IJssel vormen de natuurlijke grens van de Krimpenerwaard. Metershoge rivierdijken en stenen kades beschermen de gemeente Krimpen aan den IJssel en de gemeente de Krimpenerwaard, met de kernen Berkenwoude, Bergambacht, Ammerstol, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Haastrecht, Vlist, Stolwijk en Schoonhoven Zilverstad.

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

Comments are closed.